| 2021. május. 30. | 1 perc olvasás

Megemlékezést tartottak a magyar hősök emlékünnepén a bánfalvi hősi temetőben

Május utolsó vasárnapján, a magyar hősök emlékünnepén tartottak megemlékezést a sopronbánfalvi hősi temetőben, Sopron önkormányzata és a Bánfalváért Baráti Kör szervezésében. A tiszteletadáson azok emléke előtt hajtottak fejet, akik az életüket adták a hazáért.

Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emlékünnepe – ilyenkor azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik az életüket áldozták a hazáért. Az ő tiszteletükre tartottak megemlékezést délelőtt a sopronbánfalvi hősi temetőben, Sopron Megyei Jogú Város és a Bánfalváért Baráti Kör szervezésében. 


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen tiszteletét tette és koszorút helyezett el dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere, Csiszár Szabolcs alpolgármester és a képviselőtestület több tagja. – Ezt a napot a magyar törvényhozás 2001-ben nyilvánította a magyar hősök emléknapjává, hiszen tudjuk jól, hogy a magyar történelem máig tartó folyamatát felfoghatjuk kiváló katonai teljesítmények sorozataként is, amelyek nélkül csupán felvert por volnánk a történelem országútján – emelte ki dr. Farkas Ciprián – A hőseinkre emlékezünk, és itt, a bánfalvi hősi temetőben a soproniak immáron egy évszázada  így tesznek. Itt nem csak a magyar hősökre emlékezünk, hanem minden katonára, aki itt alussza örök álmát. 


fotó: Griechisch Tamás

A megemlékezést a Soproni Történelmi és Hadijátszó Baráti Kör, a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Soproni csoportja, illetve a Bánfalvi Kórus és a zenészek jelenlétükkel tették teljessé. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek