| 2018. október. 9. | 2 perc olvasás

Emlékdiplomákkal köszöntötték a pedagógusokat

Harminc nyugdíjas pedagógus vehetett át a Városháza dísztermében arany-, gyémánt- illetve rubin diplomát, ahol ünnepséggel és kulturális műsorral is köszöntötték őket.

Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki kifejezte az Önkormányzat köszönetét a pedagógusok részére azért a hosszú évtizedekig végzett kitartó munkáért, amely során tiszta szívből oktatták és nevelték a fiatalokat és a gyermekeket. Hozzátette, hogy Magyarország Kormánya és Sopron Önkormányzata is elkötelezett a családok, a jövő, az ifjúság és a gyermekek támogatása, képzése mellett, hiszen a Magyar Nemzet jövője a családokról és a tanuló ifjúságról, az ő képzésükről, tudásukról is szól. Mindezek érdekében olyan intézkedéssorozat van már érvényben, amelyek a fentiek támogatását biztosítja, hiszen adókedvezményekkel, lakásépítési és lakásvásárlási támogatásokkal, családi pótlékkal, gyermekvállalási támogatással, de többek között ingyenes tankönyv biztosítással és étkeztetéssel is igyekszik segíteni. A jövő mellett azonban nem feledkeznek meg azokról sem, akik már jól megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik, hiszen az ő számukra a nyugdíjak emelése és annak az értékállóságának megőrzése mellett ismét nyugdíj-prémiumot is tudnak biztosítani, amelynek alapja a jól működő gazdaság és a növekvő foglalkoztatottság. Sopron alpolgármestere kiemelte, hogy mindezek a felsorolt eredmények köszönhetőek annak a generációnak, akiket az itt is jelenlévő pedagógusok tanítottak annak idején, és akik áldozatos munkájukkal a jóra és a tisztességre nevelték a fiatalokat. Ez az elvégzett munka annyira beérett, hogy mára az "aratás" időszaka jött el és amiért jár a köszönet a pedagógusoknak, hiszen ők voltak azok, akik nagymértékben hozzájárultak a "palánták" fejlődéséhez.  

Dr. habil Varga László a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja ünnepi gondolataiban kiemelte azt, hogy minden azon múlik, hogy az ember első 18 éve hogyan telik el, milyen támogatást, oktatást kap a pedagósuktól,  amely olyan jelentős szerepet tölt be később az életben, amely talán szavakban nem is kifejezhető. A pedagógus szakma éppen ezért egy olyan hivatás, amiért elismerés jár és amelynek résztvevőit meg kell becsülni. 

Az ünnepi gondolatok után kulturális műsorral köszöntötték a pedagógusokat, majd az emlékdiplomák átadása következett, amit Dr. Simon István alpolgármester, Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és  Dr. habil Varga László a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja adott át az ünnepelteknek. 

 

Rubin diplomát vehetett át: 
TÓTH ERNŐNÉ 
RADÓ JÓZSEFNÉ 
DR. VARGA SÁNDORNÉ 
KIS-PÁL JÓZSEFNÉ 

Gyémánt diplomát vehetett át:  
FUTÓ ÁRPÁDNÉ 
BECZE GÉZÁNÉ 
BENDZSEL FERENCNÉ 
BLAZSETIN ISTVÁNNÉ 
FEKETE LAJOSNÉ 
HORVÁTH ÁRPÁDNÉ 
KALLÓS KÁROLYNÉ 
KARAKAI GYŐZŐNÉ 
KOCSIS LAJOSNÉ 
KOVÁCS KORNÉLNÉ 
NÉMETH PÁLNÉ   
RÉTFALVI LÁSZLÓNÉ 
RIBA LAJOSNÉ 
UJJNÉ KESZEI MÁRTA MÁRIA 
VATTAY DÉNESNÉ 
CSÉRY SAMUNÉ 
HORVÁTH IMELDA 
VÉSEI GYÖRGYNÉ 
LÉRÁNT GYULÁNÉ 
SIMON ERNŐNÉ 
PAYRITS MÁRIA ROZÁLIA 
SZABÓ GYULÁNÉ 
DUKAI IMRÉN 
DR. HORVÁTH ZOLTÁNNÉ 

Arany diplomát vehetett át:  
KŐVÁRI KATALIN 
PÉCSVÁRADI ÁGNES MÁRIA 
HORVÁTH GYULÁNÉ 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek