| 2024. április. 21. | 1 perc olvasás

87 alkotással nyitották meg az idei Tavaszi tárlatot

Érmek, festmények, grafikák, selyemképek, fotók és vegyestechnikával készült 87 alkotás színesíti a Munkácsy-terem falát. A Soproni Képzőművészeti Társaság és a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft közös szervezésében született meg a kiállítás, amelynek vasárnap délelőtt volt az ünnepélyesen megnyitója a Munkácsy-teremben. A kiállításon kortárs és a jubileumi emlékéves alkotók munkái is megtekinthetők.

Köszöntőt mondott Török Bernadett, a Soproni Képzőművészeti Társaság szakmai grémiumának tagja. A kiállítást megnyitotta dr. Simon István, Sopron alpolgármestere, valamint a tárlat ünnepélyes megnyitóján részt vett Tóth Éva kulturális tanácsnok is.

Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Simon István alpolgármester kiemelte:

Jó ide betérni, csendben szemlélődni amikor kint a háború kórusának a hangja erősödik, itt bent a szépség és a harmónia ad reményt. Köszönjük a művészeknek, a kiállítóknak és a szervezőknek, hogy lehetővé tették ezt a szép Tavaszi tárlatot. Ez a tárlat is a soproni szellem erejét mutatja a kultúrában, a művészetekben.

Herczeg Anikó, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke megosztotta portálunkkal:

A tavasz az újjászületés szimbóluma, jelenleg 31 kortárs alkotó vesz részt a tárlaton, illetve 6 előd munkáját is megtekinthetik az érdeklődők, akiknek jubileumi emlékéve van. Nagyon ritka az, hogy egy kiállításon belül nemcsak a kortárs alkotók, hanem elődjeik alkotásai is helyet kapjanak. A koncepció az, hogy egy társaság jövője, illetve jelene akkor értékes, hogyha az utódokkal is foglalkozik, munkáit bemutatja a nagyközönségnek. Azért is különleges ez a kiállítás, mert ritkán látható ennyi érem Renner Kálmántól.
Fotó: Griechisch Tamás

A megnyitón a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese adott ünnepi műsort. A kiállítás megtekinthető május 5-ig minden nap, hétfő kivételével, 10:00-18:00 óráig.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek