| 2020. március. 21. | 1 perc olvasás

Sopronban is elkezdték felvásárolni a gumilövedékes fegyvereket

Gyakorlatilag minden gumilövedék kilövésére alkalmas, engedélymentesen megvásárolható fegyver elfogyott hazánkban - emelte ki Kecskés Róbert, aki hozzáfűzte: Sopronban is az a jellemző, hogy az emberek elkezdték felvásárolni az engedély nélkül vásárolható önvédelmi eszközöket. A Ziegner-Jagd Vadászbolt Sopron ügyvezető tulajdonosától azt is megtudtuk, hogy milyen okból teszik ezt - a válasz meglepő!

- A hazai gyártók nem tudják kielégíteni az igényeket, külföldi import pedig nincs, ami azt eredményezi, hogy kereskedőként is sorban állunk egy-egy darabért - osztotta meg velünk Kecskés Róbert. - A mi üzletünkben is már csak gáz-riasztó fegyverek és gázspray-k vannak.

Az ügyvezetőtől megtudtuk: hétfőn hosszú sor állt az üzletük előtt, hiszen az ügyfelek és a személyzet biztonsága érdekében kettesével engedték be a vásárlókat. - Legutóbb akkor volt ekkora az emberek félelme, amikor a migránsválság tetőzött a híradások beszámolói alapján. A vevőink elmondásuk szerint most attól félnek, hogy elfogy az élelem, ezáltal fosztogatások lesznek és kénytelenek lesznek megvédeni magukat ilyen eszközökkel - fejtette ki Kecskés Róbert.

Kecskés Róbert elmondta azt is: volt, aki egyszerre két gáz-riasztófegyvert vett, néhányan pedig a régóta halogatott beszerzésüket most látták indokoltnak. - Mi nagyon bízunk benne, hogy nem lesz szükség ezen eszközök használatára és az embereknek csupán lelki megnyugtatás kell - osztotta meg velünk az ügyvezető, aki felhívta arra is a figyelmet: a legtöbbet úgy tehetjük a koronavírus okozta problémák megszüntetéséért, ha összefogunk, vigyázunk egymásra és felelősségteljesen betartjuk a rendelkezéseket, valamint a szakemberek tanácsait.

Felvételek: illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek