| 2019. március. 2. | 2 perc olvasás

Hűség a nemzethez - Hűség a szülőföldhöz

Hűség a nemzethet - Hűség a szülőföldhöz címmel szervezett konferenciát a Perkovátz-ház Baráti Köre. A rendezvényen elhangzott: térségünk három nemzet kultúrájának gyökereiből jött létre, azonban ezt a területet az első világháború után széttépték, és ezeket a meglazult szálakat tennék ismét erőssé.

A szülőföld az a fundamentum, amire az életünk épül, hiszen mindenki ragaszkodik a származási helyéhez. Ha elszakadunk a szülőföldünktől, akkor a harmónia megbomlik, honvágyunk lesz, és visszakívánkozunk azokba a terekbe, ahol addigi életünket töltöttük. Ezért az a helyes gondolkozásmód, ha el tudjuk érni azt, hogy az ember és a közösségek a szülőföldjükön tudjanak boldog emberi életét élni – mondta el Perkovátz Tamás, a Perkovátz-ház Baráti Kör elnöke a szombati konferencián. 

A konferencián Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere elmondta: Sopronban, a Civitas Fidelissima városában a hűségnek különleges ereje van, hiszen ez évszázadok óta végigkísérte történelmünket. Kiemelte: városunk nemcsak 1921-ben volt hűséges a hazához, hanem 1277-ben is, amikor hűségéért szabad királyi város rangot kapott.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta: Hűség a nemzethez – Hűség a szülőföldhöz címmel konferenciát rendezni a Leghűségesebb Városban mindig a legaktuálisabb üzenet.

A tanácskozáson az előadók, és a jelenlévő települések képviselői azt mutatták be, hogy mennyire csodálatos ez a régió, és mennyire különleges a három nemzet, a három kultúra együttélése és találkozása, hiszen ez egész Európában kuriózumnak számít. A konferencián a Soproni Vármegye központjai mutatkoztak be, így képviseltette magát Ruszt, Kismarton, Nagymarton, Felsőpulya, Csepreg, Fertőszentmiklós, Fertőd, Kapuvár, Csorna és Beled, és a házigazda Sopron is.

A Hűség a nemzethez – Hűség a szülőföldhöz című konferenciát bál zárta, ahol a táncé és a szórakozásé volt a főszerep. A bálon Dr. Fodor Tamás polgármester örömét fejezte ki, hogy a délelőtti konferenciának és a záróeseménynek is Sopron adhatott otthont. A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, Péli Nikoletta önkormányzati képviselő és Járóka Lívia, Európai Parlamenti képviselő is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek