A tájegység gasztronómiája játszotta a főszerepet a kétnapos konferencia végén szombat este. A vendégsereg finom ételeket kóstolhatott neves helyi vendéglátósóknak köszönhetően. A rendezvény főszervezője, Perkovátz Tamás szerint kiemelten fontos, hogy a nemzeti identitástudat mindenkiben mozgatórugó legyen. A szervező kiemelte: a konferencián mindkét nap több mint száz fő vett részt.
A gasztronómia mellett a farsangi bál díszlete is egyedi maradt – az egykori Sopron vármegye minden fontos jellegzetességeit felvonultatta, és jelen voltak tizenegy volt vármegyei város képviselői is.
A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Sopron polgármestere, Dr. Farkas Ciprián is. A városvezető bevezető gondolataiban azt hangsúlyozta, nemzetünk, és szülőföldünk megőrzése, létfontosságú kérdés. Fontos, hogy az egymást körülölelő országok békében és összetartozásban éljenek egymás mellett.
A színvonalas italok és ételek egyik prezentálója a felsőpulyai Domschitz Ház volt. A finomabbnál finomabb falatokban visszaköszöntek a régió sajátosságai – az oberpullendorfi vendéglátók kékfrankos szarvas sülttel kedveskedtek a résztvevőknek.