| 1 perc olvasás

9. Sarkady Sándor Versmondó Találkozó

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Sarkady Sándor Versmondó Találkozót Sopronban. Az eseménynek a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza adott otthont szerdán.

A rendezvényre idén rekordszámú jelentkezés érkezett, több mint 150 kisgyermek vett részt, húsz intézményből. A versmondó találkozó előtt üdvözölte a fiatalokat Orbán Júlia. A Pedagógusok Soproni Művelődési Házának igazgatója elmondta, idén három korcsoportban várták a gyerekeket.

„Óvodások, első és második osztályosok, valamint harmadik és negyedik osztályosok szólaltak fel a mai napon. Célunk a találkozóval az, hogy fejet hajtsunk Sarkady Sándor munkássága előtt, és megszerettessük a gyerekekkel az irodalmat, amely sok képességüket fejleszti, és még jobban kötődnek a magyar nyelvhez, a magyarsághoz”

– tette hozzá Orbán Júlia.

Üdvözölte és bátorította a versmondókat Filep Márk is. A belváros önkormányzati képviselője egy Sarkady idézettel kívánt sok sikert a gyerekeknek.

„Szeretnénk megőrizni Sarkady Sándor hagyatékát, és erre Orbán Júlia segítségével minden évben lehetőség nyílik, amelyet családunk nevében is köszönök” – árulta el dr. ifj. Sarkady Sándor. A tudományos kutató hozzátette; nagyon-nagy szükség van rá, hogy a gyermekversek továbbra is fontos részét képezzék a legkisebbek fejlődésének.

„Édesapám 1960-ban került az Óvónőképző Intézetbe, és húgom, illetve az én születésem után kezdett el gyermekverseket írni. Most is örömmel tölt el, ha hallom, amikor a gyermekek vidáman szavalják: Sarkady Sándor verse”.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek