| 2019. május. 31. | 1 perc olvasás

90 éves a Bánfalvi Óvoda! - Képek az ünnepségről

A Bánfalvi Óvoda - Kindergarten Wandorf 90. születésnapját ünnepelte az intézmény apraja-nagyja pénteken, gyermeknapi rendezvény keretében. A kicsiket rengeteg program és komoly ajándék is várta!

A rengeteg vidám apróság valószínűleg el sem tudta dönteni, hogy a temérdek játék, a szórakoztató koncertek, vagy a rendőrök, a tűzoltók és a munkagépek bemutatója nyűgözte-e le jobban őket. Egy biztos: az izgalmas járművek népszerűségén jókorát dobott, hogy a legtöbbe be is ülhettek a gyermekek. A rendezvény a jótékonyságról is szólt: a szülők szendvicseket és süteményeket készítettek - az ezekből befolyt összeg pedig a óvoda alapítványát gyarapíthatja. 

A rendezvény keretében egy fotókiállítás is nyílt, amely az óvoda történelmének értékes pillanatait mutatta be - a képek közül sok az intézmény felhívására érkezett olyan emberektől, akik szorosan fűződnek az óvodához. 


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen elhangzott: lehet, hogy az óvodapedagógia módszerei és eszközei megváltoztak az elsuhant évtizedek során, az a felbecsülhetetlen érték, amely a gyermekek lelkiismeretes, szakszerű nevelésének szellemiségét foglalja magában, változatlanul ott honol az intézményben. 

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is szólt az ünneplőkhöz. - Becsülendő, ahogy az iskola őrzi a német nemzetiségi hagyományokat, amelyek azért is fontosak, mert a helyi németség nélkül nem lehetne ilyen gazdag Sopron kultúrális és gazdasági élete - emelte ki. - Méltatásra érdemes még az itt folyó rendkívüli munka is. A város legnagyobb taglétszámú óvódájában rengeteg gyermek töltheti boldogan a napjait, miközben sokat tanulnak - fűzte hozzá.

Sopron város önkormányzata ajándékkal is kifejezte az Bánfali Óvoda tevékenysége iránt érzett háláját: Dr. Farkas Ciprián egy udvari játékot is átadott az intézménynek. A rendezvényen rész vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő is. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek