90 éves a Soproni Ökölvívó Egyesület

90 éve alapították a Gyevát Gyula Ökölvívó Egyesület elődjét. Ebből az alkalomból oklevelet és emlékplakettet adott át Dr. Simon István alpolgármester a klub vezetőjének, majd boxgálával ünnepelték az évfordulót.

Öklözők, edzőik az egyesület tagjai és szimpatizánsok jelentek meg a Papréti Sportcsarnokban. Őket elsőként Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő köszöntötte.

 - A kilenc évtizede alakult ökölvívó egyesületre büszke lehet egész Sopron, mondta Dr. Simon István alpolgármester.  Hozzátette, nagy nevekkel van kikövezve ez a 90 év, így a fiataloknak sok példaképe lehet pályafutásuk kezdetén. A gálának nem is lehetne méltóbb helyszíne, mint a Papréti Sportcsarnok, amely az ország első sportcélra épített épülete volt, folytatta Dr. Simon István. Kiemelte, hogy Sopron Nemzeti Sportváros, 80 egyesülettel, köztük az ökölvívókkal. A fiatalokat arra buzdította, hogy legyenek a ringben kemények, de az életben mindig megfontoltak.


Fotó: Németh Péter

A mérkőzések előtt az önkormányzat nevében Dr. Simon István, oklevéllel és egy emlékplakettel ismerte el  a kilencven éves egyesület munkáját. A város alpolgármesterétől Salga József elnök vehette át az elismerést.


Fotó: Németh Péter

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek