| 2021. november. 26. | 1 perc olvasás

Megnyílt az adventi vásár Sopronban

Fényárba borult a város, elkezdődött a soproni advent. Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő-, és fahéjillattal, étel és ital finomságokkal, valamint kézműves termékekkel várja a soproniakat és a Sopronba látogató vendégeket a Várkerületen rendezett adventi vásár. Az adventi időszakot megnyitó esemény fénypontjaként a város karácsonyfájának fényeit is felkapcsolták.

A 100 évvel ezelőtti népszavazáshoz kapcsolódó helyszínek, köztük a Fő tér, a Várkerület és a Szent Mihály-templom környéke is ünnepi díszbe öltözött. Idén mintegy 600 ezer fényfüzér ragyogja be Sopront. A centenáriumi emlékév alkalmából több meglepetéssel, így az adventi vásár színesebbé tételével is készültek a szervezők.   


fotó: Máthé Alexandra

Az idei adventi vásárt dr. Farkas Ciprián nyitotta meg, aki az adventi időszak fontosságáról beszélt. Mint mondta, ez az ünnepekre való készülődés és a reményteli várakozás időszaka. Sopron polgármestere kiemelte: az idei adventi időszakot a soproni népszavazás 100. évfordulója még különlegesebbé teszi. 


fotó: Máthé Alexandra

Az adventi vásár idén december 23-áig várja az érdeklődőket a Mária-oszlop melletti rendezvénytéren, valamint a Rondellánál.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek