| 2021. szeptember. 11. | 1 perc olvasás

Új tagokat avatott az Európai Borlovagrend Soproni Legációja

Négy új belépőt avatott és hat tagot előléptetett az Európai Borlovagrend Soproni Legációja. Az ünnepségre a szokásokhoz híven Kecske-templomban került sor.

Idén is népszerű volt az Európai Borlovagrend Soproni Legációjának ünnepsége. A menet mazsorettekkel és zenekarral vonult a bencés templomhoz. Károlyi Gyula, az Európai Borlovagrend Soproni Legációjának első legátja az ünnepségen elmondta: nagy múltja van a rendezvényeiknek, a tavalyi sajnos a vírushelyzet miatt elmaradt, de idén annál nagyobb érdeklődés övezte a napot. „Idén négy belépőt és hat előlépőt köszönthetünk. Érezhető, hogy a legáció tagjai rég találkoztak, hiszen Ausztriából, Romániából, Budapestről, Győrből, Esztergomból, de még Szegedről is érkeztek borlovagok. A mai nap üzenete, hogy a baráti kapcsolatokat meg kell őriznünk, ápolnunk kell a hagyományainkat, és becsben kell tartanunk a borkultúrát is.”


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Legáció munkája is megegyezik az Európai Borlovagrend eszméivel: a rend karitatív tevékenységet is végez, valamint nemzetközi kapcsolatokat is kiépít, illetve ápol különböző társszervezetekkel – tette hozzá Károlyi Gyula. Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is.

Az új belépők a Kecske templomban letették esküjüket. Az avatási és előléptetési szertartás után a legáció tagjait és a meghívottakat vacsorával látták vendégül.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek