| 2017. november. 21. | 3 perc olvasás

Átadták a Schilling János díjakat

Huszadik alkalommal rendezi meg a soproni Schilling János Közhasznú Alapítvány a Villamosipari Szakmai Napokat. A kedden délelőtt megnyitott két napos rendezvény a szakmai képzésen, továbbképzéseken és konzultációkon túl egyben a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolájának a pályaválasztási nyílt napja is.

A hagyományoknak megfelelően a megnyitó ünnepségen átadták a Schilling János Közhasznú Alapítvány kuratóriuma által odaítélt Schilling János-díj kitüntető okleveleket és a hozzá járó bronz plaketteteket is, amelyekkel az esztendő legkiválóbb villamosipari tanulóit díjazták. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Az ünnepségen Sass László, SMJV Kulturális és Oktatási Bizottságának elnöke köszöntötte elsőként a résztvevőket, aki kiemelte ennek a két napos rendezvénysorozatnak a fontosságát, amely során a villamosipari szakma szereplőinek a részvétele mellett nyílik lehetősége a fiataloknak arra, hogy még alaposabb ismereteket szerezzenek a szakmájukkal kapcsolatban valamint elősegíti a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára a tájékozódást is, hiszen a szakmai rendezvénysorozat szépen illeszkedik a Vas és Villamosipari Szakképző Iskola Nyitott Kapuk nevű programjába is.  


fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében gratulált a  Schilling János Közhasznú Alapítványnak a jubileumi évfordulóhoz, amely az eltelt két évtizedben elősegítette és fókuszba állította a villamosipari szakma soproni jelentőségét és amely az odaítélt díjak mellé járó támogatással a pályakezdő fiatalok jövőjét is elősegíti. Sopron alpolgármestere hozzátette, hogy a villamosipar és maga a szakma Sopronban mindig is jelentős szerepet töltött be, hiszen visszatekintve a város történelmi múltjára mindig is élen járt abban, hogy annak fejlődését elősegítse. Ide kapcsolódóan felidézte a város múltjának jelentős és történelmi léptékű villamosipari fejlesztéseit, amelyek között kitért Széchenyi István munkásságának jelentőségére valamint a soproni  villamosvonal-hálózatának kiépítésére is.


fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Simon István kiemelte, hogy azok a fiatalok akik ma a villamosipari szakmát választják egy jó döntést hoznak, hiszen ez egy szép és fontos hivatás, mely egyben a személyes siker záloga is,  hiszen a biztos megélhetés mellett komoly szakmai távlatokat is nyithat a számukra egy folyamatosan fejlődő és az innovációra nyitott területen. 


fotó: Leczovics Zsolt

Horváth István, a  Schilling János Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, hogy továbbra is céljuk, hogy támogassanak minden olyan kezdeményezést, amely elősegíti a fejlett villamos-és finommechanikai technikák bevezetését a szakképzésben, valamint kiemelten fontos a számukra, hogy anyagilag is támogassák a legkiválóbb villamosipari tanulókat.


fotó: Leczovics Zsolt

Az idei esztendőben két tanuló, Kölly Gergő és Oláh Dávid vehette át a kiváló tanulmányi eredményért  járó  Schilling János-díjat, akiknek Dr. Simon István adta át az elismerő okleveleket és emlékplaketteket valamint a város ajándékát. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Az ünnepség után került sor Sopron első villanyszerelő mestere, az alapítvány névadója, Shilling János emlékére emelt kandelábernél az emlékezés koszorújának elhelyezésére, ahol Dr. Simon István alpolgármester, Horváth István alapítványi elnök mellett a két idei díjazott és a megnyitóünnepség résztvevői tisztelgetek a szakma soproni úttörőjének emléke előtt. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek