| 2020. november. 11. | 1 perc olvasás

950 hallgató költözik ki a Soproni Egyetem kollégiumaiból

Az egyetemek és a főiskolák is digitális munkarendre tértek át szerdán. Ezzel párhuzamosan a felsőoktatási intézmények, így a Soproni Egyetem kollégiumai is bezárnak, csak a rektor állapíthat meg kivételeket. A tartózkodás különösen a határon túli és külföldi diákok, illetve a hatósági házikarantén-kötelezettséget a kollégiumban teljesítők számára engedélyezhető.

Javában zajlik a Soproni Egyetem kollégiumaiból a kiköltözés. Miután az egyetemek és a főiskolák is digitális munkarendre tértek át, a felsőoktatási intézmények kollégiumai is bezárnak. Csupán néhány esetben engedélyezett az ott tartózkodás.

Tama István kommunikációs csoportvezető elmondta: 950 kollégista hallgatónak kell elhagynia a kollégiumot, 80 külföldi hallgatónk van, ők maradhatnak; csakúgy, mint az a három fiatal, akik karanténban vannak. Vasárnap délig kell kiköltöznie a diákságnak, a távozás folyamatos és fegyelmezett; szülői, ismerősi segítséggel történik. Azok  a hallgatók, akik különböző okokból nem tudják elhagyni a kollégiumot,  méltányossági kérelmet nyújthatnak be a maradásra pénteken délig.

A Soproni Egyetem már az új tanév kezdetétől mindent megtett azért, hogy a járványügyi helyzetben is biztonságosak legyenek a kollégiumok: kötelező volt a kézfertőtlenítés, szabályozták a maszkviselés protokollját, és a fertőtlenítésre is nagy hangsúlyt fektettek.

Legnépszerűbb cikkek