98 végzős hallgató vehette át szombaton a diplomáját

2021. június 26-án rendezték meg a Soproni Egyetemen a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar diplomaosztójával egybekötött Nyilvános Tanácsülést, amelyen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára.

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar tanévzáró-diplomaosztó ünnepélyes kari tanácsülésén 98 végzős hallgató vehette át diplomáját, és négy jelölt tehette le doktori esküjét.  Az eseményen munkája elismeréseként 10 egyetemi polgár kapott kitüntetést.  Dr. Sterbenz Tamás egyetemi docens, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese pedig átadta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) életműdíját Dr. h.c.Dr. Winkler András rector emeritusnak.

Szentpéteri Sándor, az agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a gyakorlati szakmai oldal képviseletében, elengedhetetlenek a napi kihívásokra választ adó kutatások és a naprakész felkészültséggel rendelkező fiatal szakemberek. - Éppen ezért minden támogatást megadunk, hogy oktatási és kutatási munkájuk bátran és biztosan támaszkodhasson a gyakorlati alkalmazás lehetőségeire – hangsúlyozta.
Szentpéteri Sándor mellett köszöntötte a vendégeket a Soproni Egyetem rektora Prof. dr. Fábián Attila, valamint Dr. Czeglédy Tamás a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja és Sopron Megyei Jogú Város polgármestere Dr. Farkas Ciprián is.  

A fenntarthatóság gondolata nemcsak a képzések és kutatási területek újragondolásában, hanem a fenntartható módon működtethető intézmény kialakításában is érvényesül. – A Soproni Egyetem 2020 augusztusában, a modellváltó egyetemek között elsőként alakult át, és ennek a következő fokozata az, amikor a szervezetét, szerkezetét kell átalakítanunk. Ennek következményeképp sok intézet megváltozik, új vezetőkkel gazdagodik – mondta el Fábián Attila.

2021 júliusában új, egyszerűbb képzési struktúra lép életbe, amely új kari vezetők irányításával hivatott az intézmény egyedülálló, a 21. század kihívásaira választ adó oktatási és kutatási kínálatát erősíteni. A szervezeti átalakulás 2021. július 1-jével lép életbe, amikor az új kari vezetők megbízatása is kezdődik. Az új dékáni kinevezéseket a tanévzáró tanácsülések keretében adták át, így az új tanévet már az új vezetők irányításával kezdi el az intézmény: a Benedek Elek Pedagógiai Karon dr. Varga László, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon dr. Széles Zsuzsanna, az új nevet kapó Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon dr. Magoss Endre irányításával, míg az Erdőmérnöki Kar vezetésére dr. Heil Bálint kapott megbízást.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek