| 2021. május. 6. | 1 perc olvasás

A 16-18 évesek is olthatóak

Péntek éjfélig várják a 16-18 évesek regisztrációját a vakcinainfo.gov.hu-n – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében.

A fiatalok időpontfoglalási lehetősége várhatóan a jövő hét elején nyílik meg az oltásra.

A szakember elmondta azt is: harminc százalékkal csökkent Magyarországon a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a 17. héten az előző heti adatokhoz képest.

Galgóczi Ágnes megismételte, hogy immár háromfajta oltóanyagra - Szputnyik V-re, Sinopharmra és AstraZenecára - lehet a regisztráltaknak oltási időpontot foglalni.
Elmondta, hogy csütörtökön további 64 800 adag Moderna-vakcina érkezik Magyarországra, ebből a szociális intézmények részesülnek, illetve második körös oltásokra használják fel őket.
Hozzátette, hogy megkezdődött a Janssen-vakcina felhasználása az oltóbuszokon, illetve ebből a készítményből jövő héten a háziorvosok is kapnak majd, akik saját praxisukban oltják a regisztráltakat.
Az osztályvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a védelmi intézkedéseket, a maszkviselési és távolságtartási kötelezettséget továbbra is be kell tartani ahhoz, hogy a kedvező járványügyi tendencia megmaradjon.

Legnépszerűbb cikkek