| 2019. szeptember. 26. | 2 perc olvasás

A 2020-as év gazdasági változásai a középpontban

Idén a szokásosnál is többen jelentkeztek a kétnapos Soproni Pénzügyi Napokra. A szakmai továbbképzés középpontjába idén a 2020-as év gazdasági változásai kerültek. A már szakmában dolgozók mellett ezúttal az egyetem hallgatói is az érdeklődők között foglaltak helyet.

13. alkalommal várták az érdeklődőket a Soproni Pénzügyi Napokra. A Soproni Egyetem szervezésében zajló kétnapos programban a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon hallgathatták meg a szakmabeliek a gazdaságpolitikai témákat, adóváltozásokat és adójogszabályokat érintő előadásokat.

- Annyiban szakmai a program, hogy a számviteli és adózási szabályok olyan kört érintenek, akik a pénzügyi szektorban járatosak – emelte ki dr. Czeglédy Tamás, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának dékánja. - De sok hallgatónk is részt vesz ezeken az előadásokon, hogy új ismereteket szerezhessenek – fűzte hozzá.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény fontos célja, hogy az is, hogy évről-évre gyarapodjon a megszólítottak köre. - Mi sem mutatja jobban, hogy van igény erre a konferenciára, mint a tény, hogy idén 13. alkalommal rendezhetjük meg – világított rá dr. Kovács Tamás, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar docense, megbízott intézetigazgató. - A résztvevők száma átlagban mintegy 140-150 fő szokott lenni, idén pozitívum, hogy többen vesznek részt az előadásokon, mint tavaly – hangsúlyozta.


fotó: Griechisch Tamás

A megjelenteket dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta: dicséretes, hogy a város egy ilyen szakmai konferenciának már több mint 10 éve házigazdája lehet. - A város biztosítja azokat a lehetőségeket, amelyek egy sikeres konferenciához szükségesek, például a szép, hangulatos környezetet – mondta a polgármester. - Egy sikeres konferenciához azonban színvonalas, informatív előadások is szükségesek. Biztos vagyok abban, hogy itt ilyeneket hallhatunk, ugyanis a vendégek számát nézve úgy látom, hogy az érdeklődés töretlen. Köszönettel tartozunk a Soproni Egyetemnek és az előadóknak egyaránt – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

A kihívások az új évtized küszöbén című konferencia a szakmában dolgozóknak kreditpontos továbbképzésnek is minősül. Az előadások során olyan kiemelt szakértők is felszólaltak, mint Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek