| 2024. április. 24. | 2 perc olvasás

A 2024-es év programjait és feladatait is tekintette át a Soproni Városszépítő Egyesület

Közgyűlést tartott a Soproni Városszépítő Egyesület szerdán. A szervezet vezetősége beszámolt a tavalyi év történéseiről, illetve áttekintették az idei év programjait és feladatait.

A közgyűlésen dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester is részt vett.

fotó: Griechisch Tamás 

A városvezető köszöntőjében kiemelte: a Soproni Városszépítő Egyesület nemcsak a múltban, hanem a jelenben is nagy hangsúlyt fektet a város épített és természeti örökségeinek megőrzésére.

fotó: Griechisch Tamás 
Az egyesületnek is fontos szerepe van abban, hogy a Lőver Uszoda és a múzeumnegyed a közelmúltban építőipari nívódíjban részesült. Külön öröm számunkra, hogy a múzeumnegyed nemrég az ICOMOS – kitüntetést is elnyerte. A soproni polgárok szorgalmának köszönhetően számos fejlesztés valósult meg az elmúlt években, melyek értéket teremtenek

– mondta el kérdésünkre dr. Farkas Ciprián.

Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke portálunk kérdésére elmondta:

A Soproni Városszépítő Egyesület fontos küldetése, hogy tevékenységével a város gyarapodását szolgálja. A hagyományokhoz híven idén is Winkler Oszkár-díjjal ismerjük el az elmúlt esztendő alatt megvalósult, legkiemelkedőbbnek ítélt építészeti alkotást. Az egyesületnek napjainkban mintegy 400 tagja van.
fotó: Griechisch Tamás 
Az 1869-ben alapított egyesület – a maga nemében Magyarországon az első – folyton változó körülmények között, de az eredeti célkitűzéseinek kíván eleget tenni. "Sopron város szépítése, a város szeretetének ápolása, a városfejlesztő erők összefogása, a tenni akarók és tudók számára lehetőségek biztosítása." Ezen célok megvalósításához összefogja tehát a város igényes megjelenését szorgalmazó soproniakat mind az épített, mind a természetes környezet vonatkozásában. 
otó: Griechisch Tamás 

Sopron várossal karöltve támogatja az évente négy alkalommal megjelenő, országosan elismert helytörténeti folyóirat, a Soproni Szemle kiadását. Az igényes, a környezet szépítésében kitűnő, új vagy felújított épületek kitüntetésére az egyesület évente elismerő táblát adományoz, amelyet a város neves fiáról, Winkler Oszkár Ybl-díjas építészmérnökről nevezett el.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek