| 2021. január. 15. | 1 perc olvasás

A 25 év alatti fiatalok teljes személyi jövedelemadó-mentességet kapnának

Legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak, ami körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak."Ha ez sikerül, az egész válságkezelési rendszerünk kerek" - jelentette ki.


MTI/Koronavírus Sajtó Központ

Közel 400 ezer forint jelenleg a bruttó átlagkereset hazánkban. Ebből kiindulva jelentős megtakarítást tudnak elérni a 25 év alatti fiatalok. Táblázatba foglaltuk, hogy ez mekkora összeget jelentene jelenleg, amelyet az idei évre készített bérkalkulátorral számoltunk ki. A feltételezésünk szerint a 25 évnél fiatalabb munkavállaló teljes munkaidőben dolgozik, még nem házas, nincsenek gyermekei és nem vesz igénybe más típusú bérkedvezményt.

A táblázatunk szerint: jövő januártól egy 25 év alatti munkavállaló, 1 év alatt közel 3 havi bért takaríthat meg, ha életbe lépnek a kormányfő által bejelentett változások.

 

Legnépszerűbb cikkek