| 2018. január. 22. | 1 perc olvasás

A 90 esztendős Dr. Zátonyi Sándor pedagógust, tankönyvírót köszöntötték

Soproni otthonában köszöntötték hétfőn Dr. Zátonyi Sándor pedagógust, tankönyvírót és feleségét kilencvenedik születésnapjuk alkalmából.

Két ünnepeltet is köszöntött hétfőn Dr. Magas László önkormányzati képviselő városunkban, aki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének, és Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármesterének a köszöntő emléklapjait adta át otthonukban a születésnaposoknak.  Az ünnepeltek Dr. Zátonyi Sándorné és férje Dr. Zátonyi Sándor tanár, tankönyvíró, akik mind a  ketten a napokban töltötték be kilencvenedik életévüket. 

fotó: Griechisch Tamás

A köszöntőn Dr. Zátonyi Sándor egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy véleménye szerint a hosszú élet titka a szerető család, és olyan hivatás meglelése, amelyben kiteljesedhetünk. 

Dr. Zátonyi Sándor számára már nagyon korán eldőlt, hogy a pedagógus pályát választja. Miután végzett tanulmányaival, tanított Zsirán, Szakonyban és Sopronban is, közben Győr–Sopron megyében fizika és matematika szakfelügyelő is lett. 1971-től pedig már az Országos Pedagógiai Intézet munkatársaként az általános iskolai fizika tantárgyat gondozta. Ennek keretében az ország szinte valamennyi általános iskoláját végigjárta. A pedagógus számtalan nívós tankönyvet is írt, amelyeket a mai napig is sokan forgatnak. 

Jó egészséget kívánunk az ünnepelteknek!

fotó: Griechisch Tamás

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek