| 2017. augusztus. 10. | 1 perc olvasás

A bad wimpfeni Sopron és Környéke Kulturális Egyesület tagjait köszöntötte Sopron polgármestere

Idén is Sopronban töltenek egy hetet a bad wimpfeni Sopron és Környéke Kulturális Egyesület tagjai. A Sopron németországi testvérvárosából érkezett csoportot csütörtökön a Városházán tett látogatást.

A bad wimpfeni Sopron és Környéke Kulturális Egyesület tagjai több mint 3 évtizede szerveznek kirándulásokat a Leghűségesebb Városba. A kapcsolat alapját az adja, hogy a Sopronból 1946-ban elűzött németség nagy része Bad Wimpfenben és környékén talált új otthont. Az egyesület az 1950-es években alakult, és minden soproni és Sopron környéki kitelepített tagja. A szervezet célja a közösséget együtt tartani: a mai napig is körülbelül 1000 egykori soproni érnek el.

A városházi találkozón ott volt Bad Wimpfen polgármestere Claus Brechter és helyettese is. Sopron és Bad Wimpfen tavaly ünnepelte testvérvárosi kapcsolatának 25. évfordulóját. A két város közötti tartalmas és aktív kapcsolat további ápolását Dr. Fodor Tamás és Claus Brechter is fontosnak nevezte. A partnerséget jelképesen ajándékokkal is megerősítették. A kultúregyesület tagjai mintegy egy hetes látogatáson tartózkodnak Sopronban. Az itt töltött idő alatt a város és környékének nevezetességeit látogatják meg. 

Legnépszerűbb cikkek