| 2023. június. 15. | 2 perc olvasás

„A bajnok szíve” – kerethirdetéssel egybekötött szurkolói ankétot tartott a Sopron Basket

„A bajnok szíve” címmel tartott szurkolói ankétot csütörtökön este a Sopron Basket a Novomatic Arénában. Az esemény keretében kihirdették a csapat 2023/2024-es keretét.

Török Zoltán ügyvezető a klub szlogenének felidézése után egy „Hajrá Magyarok!” csatakiáltásra buzdította a nagy számban összegyűlt szurkolókat, az Európa-bajnokságot egy szép győzelemmel nyitó magyar női válogatott tiszteletére.

„30 év lezárására gyűltünk ma össze. Hogyan jutottunk el idáig, és mi fog történni ezután, erre igyekszem a mai este a legjobb tudásom szerint választ adni” - kezdett bele egy történelmi időutazásba az első bajnoki címtől Török Zoltán, melynek végén részletes elemzést nyújtott az elmúlt esztendő megannyi nehézségéről és természetesen a pozitívumairól.

„Évek óta túlteljesítünk.” – hangsúlyozta az ügyvezető, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik figyelemmel követték a teljesítményüket és hihetetlen mennyiségű erkölcsi ajándékkal ismerték el a sikeres munkát.

Az újkori magyar kosárlabdasport legsikeresebb klubja vagyunk!

– összegzett az elért eredményeket számba véve Török Zoltán.

„Senkit nem lehet azért hibáztatni, mert nem akar bennünket támogatni. Senkire nem lehet azért haragudni, mert nem ezt a közösséget választja.” - állapította meg azt a tényt Török Zoltán, hogy nem sikerült a klubot egy olyan dimenzióba helyezni, melyet megérdemelt volna. Szilveszter éjszakáján vált világossá, hogy ennek nincs realitása, neki kell állni egy reális tervet felállítani, mely az volt, hogy egyik nemzetközi kupában sem indul a Sopron Basket.

„Nehéz kérdés volt ez. Ez az életünk, 30 éve ezt csináljuk, ebben alkotunk” - engedett betekintést az igen összetett és fájdalmas döntés hátterébe az ügyvezető.

Ezen irányvonal mentén négy légiósnak nem ajánlottak szerződést. Czukor Dalmának igen, de ő szeretné magát kipróbálni nemzetközi porondon, így ő sem erősíti a Sopron Basketet a következő szezonban. „Mindig a mi gyerekünk maradsz. Azt kívánjuk neked, hogy váljanak valóra az álmaid!” – szólt a jelen lévő saját nevelésű játékoshoz az  ügyvezető.

Akik maradtak, bevállalták, hogy nem szerepelünk jövőre nemzetközi porondon. Nagyobb áldozat az én szememben ennél nincs!

– hangsúlyozta Török Zoltán.

Gáspár Dávid vezetőedző munkáját továbbra is segíti másodedzőként Laczka Miklós, illetve mentorként Stevan Karadzic. Az edzői stábhoz csatlakozik David Brooks, aki az egyéni képzésekért lesz felelős.

A következő szezonban is a csapat sorait erősíti Fegyverneky Zsófia, Turner Yvonne, Böröndy Vivien, Brooks Jelena, Varga Alíz és Határ Bernadett, illetve a sportakadémia két ifjú tehetsége, Sitku Zsuzsanna és Erdélyi Alexandra. Jecával két éves, Zsuzsival további három éves szerződést írt alá a klub.

A Vasas Akadémiától érkezik a mezőnysorba Papp Klaudia, aki a 3x3-as válogatott tagjaként pár napja jutott ki a szeptemberi Európa-bajnokságra. A csapat keretének többi tagja a sportakadémia fiataljai közül lesz kiválasztva a felkészülés utolsó hetében.

Ezzel gyakorlatilag légiós nélkül vág neki a következő szezonnak a Sopron Basket.

„A távozóknak ezúton is köszönünk mindent, és sok sikert kívánunk a jövőre nézve!” – írta közleményében a klub.

A csapatot nem fogjuk magára hagyni. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy méltósággal és büszkén tudjuk ezt az évet végig csinálni!

– emelte ki Török Zoltán ügyvezető a szurkolói kérdések előtt, hozzátéve, hogy a csapat lila-fehérben fog a jövő szezonban a hazai bajnokságban szerepelni, míg a Magyar Kupában a klub színeiben, zöld-sárgában.

Soha ne becsüld alá egy bajnok szívét!

- zárta gondolatait, Rudy Tomjanovichot idézve, a szurkolók vastapsa közepette, Török Zoltán.

Legnépszerűbb cikkek