| 2021. május. 6. | 2 perc olvasás

A bajnokcsapatot köszöntötte a soproni városvezetés

Tizennegyedik bajnoki címét ünnepelhette a Sopron Basket kedden, miután a három győzelemig tartó fináléban legyőzte a KSC Szekszárdot. A Magyar Kupát is elhódító együttest csütörtökön a Novomatic Arénában köszöntötte dr. Farkas Ciprián polgármester. A város a csapat sikeres szereplését hétmillió forinttal jutalmazta.

Hosszú szezonon van túl a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. A sok munka azonban kifizetődő volt, hiszen 14. bajnoki címét ünnepelhette az együttes. Török Zoltán ügyvezetőt, Gáspár Dávid vezetőedzőt és Fegyverneky Zsófia csapatkapitányt dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs köszöntötte a Novomatic Arénában. A polgármester hangsúlyozta, a női kosárlabdacsapat a világelitbe tartozik, amelyre minden soproni polgár büszke lehet. Sopron önkormányzata a sikeres szereplést hétmillió forinttal jutalmazta, amelyet dr. Farkas Ciprián és Csiszár Szabolcs alpolgármester nyújtott át az együttes képviselőinek.
– Úgy hiszem, jogos elvárás a soproni sportbarátok részéről, hogy megjutalmazzuk ezt a teljesítményt, és ezt nem csak szavakban tesszük meg, hanem anyagilag is. A jövőben is jó egészséget és sok szép sportsikert kívánok nekik! Nekünk, soproniaknak pedig azt, hogy minél hamarabb legyen minél teljesebb az átoltottság, mert akkor nem az üres lelátók előtt kell, hogy harcoljanak a lányok, hanem a mi buzdításunk mellett, úgyhogy mindenkit arra kérek, vegye fel a védőoltást – emelte ki a polgármester. 


fotó: Fodor Regina

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője az eseményen kiemelte, rendkívül fontos megélni a győzelem pillanatait. – Ez kell ahhoz, hogy a csapat új erőre kapjon, új motivációkra leljen. Ezekből az emlékekből tudnak töltekezni a következő időszakban. Azonban nem szabad, hogy ez megszokássá váljon, soha nem tudhatjuk, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor ez az utolsó – mondta el az ügyvezető.

Gáspár Dávid, a csapat vezetőedzője a köszöntőn kiemelte, rendkívül büszke a csapat munkájára, mert ebben a szezonban a koronavírus-járvány is nehezítette a dolgukat. – Nagybetűs csapatmunka kellett ahhoz, hogy ilyen sikeresen zárjuk ezt az évet. 


fotó: Fodor Regina

Az idei teljesítményből derekasan kivette a részét Fegyverneky Zsófia is. A csapatkapitány elárulta, nehéz, de sikerekben gazdag szezon van a hátuk mögött. - A szezon megkoronázása mindig a magyar bajnoki győzelem, úgyhogy ennek megfelelően mindenki tisztában volt vele, hogy a végén nagy energiákat kell mozgósítanunk. Nagyon örülök neki, hogy ilyen nehéz és megpróbáltató út után, amin idén végig mentünk, így sikerült ezt lezárni – összegezte a csapatkapitány.

A köszöntő végén az együttes képviselői Fegyverneky mezét és az elmúlt évek sikeres Euroliga-szerepléséről megemlékező pólót nyújtottak át a városvezetőknek.


fotó: Fodor Regina

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek