| 2021. március. 29. | 1 perc olvasás

A bajnokság legjobb labdaszerzője lett Bernard Thompson

Véget ért az alapszakasz az NBI-es férfi kosárlabda bajnokságban. Ennek megfelelően elkészültek a szezon statisztikái is. A Sopron KC bedobója, Bernard Thompson idén is kiemelkedőt nyújtott védekezésben, az amerikai légiós átlagolta a legtöbb szerzett labdát meccsenként.

Az öt fő statisztikai kategóriában és a VAL-nál komoly szegedi fölény mutatkozott: a szezon eddigi meglepetéscsapata, a Naturtex-SZTE-Szedeák adta a számok alapján a legértékesebb játékost (Darrin Govens), a pontkirályt (szintén Govens), a legjobb lepattanózót (James Dickey) és megosztva ugyan, de a legtöbb blokkot kiosztó játékost is (Dickey holtversenyben végzett Justin Jacksonnal az élen 26 meccsen kiosztott 35 blokkjávall).

A legtöbb szerzett labdát a soproni Bernard Thompson hozta össze az alapszakaszban, szám szerint 2,2 -es átlaggal bizonyult a legjobbnak.

A szezonban hullámzó teljesítményt nyújtott a Sopron, de az utolsó mérkőzések jó eredményeinek köszönhetően rájátszásba jutott az együttes. Kosztasz Flevarakisz tanítványai a Szolnokkal csapnak össze.

Legnépszerűbb cikkek