| 2022. augusztus. 13. | 1 perc olvasás

A békéért kerékpároztak

Nemzetközi zarándoknapot tartanak augusztus 13-án a Nagyboldogasszony-ünnephez kötődően, melyet az érdeklődők Sopronbánfalváról is teljesíthettek. A zarándoklatot a békének ajánlják fel a résztvevők. Az idei napot a soproni résztvevők kerékpárral teljesítették. A megjelentek Sopronbánfalváról indultak szombat reggel, majd Ágfalván keresztül Somfalváig haladtak, ezután pedig Sopronkertesen keresztül érkeztek vissza Sopronbánfalvára.

fotó: Máthé Alexandra

A gyülekező a Pálosok terén volt. Cser Borbála szervező elárulta, az országban legalább húsz helyen, közel húszezer ember indult útnak a békéért.

„Sopronbánfalváról indultunk útnak, majd Ágfalván álltunk meg imádkozni a templomban. Ezután Somfalvára vezetett az utunk, majd Sopronkertesre a pálos kolostorba. A békéért kerékpároztunk ma, ami ebben az időszakban nem is lehetne aktuálisabb”

– tette hozzá a szervező.

fotó: Máthé Alexandra
"Meggyőződésem, hogy az egyik legégetőbb kérdés ma a világban a béke. Az Ukrajnában zajló háború minket is érint, a hétköznapjainkban is elkerülhetetlen, így még fontosabb beszélni a zarándoknap céljáról, a békéről. Személyesen is érintett vagyok: számos ismerősöm él Kárpátalján, így mindenképp fontosnak tartottam, hogy ma itt legyek"

- hangsúlyozta Ágota Tamás, a zarándoklat egyik résztvevője.

fotó: Máthé Alexandra

A Mária út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, a békéért szervezte a zarándoklatokat a Mária Út Egyesület az önkéntesei segítségével augusztus 13-án. Ez a nap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, a Felvidéken, Szlovéniában és Magyarországon egyaránt. Az 1Úton Zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt,  melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír - áll az 1Úton weboldalán.

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: kerékpár

Legnépszerűbb cikkek