| 2020. február. 7. | 1 perc olvasás

A betegek védelmében - A kórházi látogatási tilalom okai

Péntektől részleges látogatási tilalmat rendelt el a Soproni Gyógyközpont, mely érinti az intézmény Szülészet-Nőgyógyászati Összevont osztályát és Újszülött részlegét, a Központi Aneszteziológiai- és Intenzív Terápiás osztályát, valamint a Csecsemő – és Gyermekgyógyászati osztályát és Koraszülött részlegét, továbbá a Kardiológia- Belgyógyászat Összevont osztályát és a Gasztroenterológia- Belgyógyászat Összevont osztályát.

„Február első hetétől folyamatosan kaptunk jelentést az Országos Adatgyűjtő Szolgálattól, hogy Sopron járás területén is megemelkedett az influenza szerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, elsősorban a fiatal munkaképes felnőttek körében terjed gyorsan a megbetegedés. A hivatalos járványküszöb 150 megbetegedés/ 100.000 lakos. Győr-Moson-Sopron megye területén már háromszorosan megahaladta ezt az értéket a betegek száma, ezért hoztuk ezt az intézkedést.” – mondta el dr. Bodnár Judit, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet infektológusa.

„Szeretnénk, ha minden betegünk biztonságban lenne kórházunkban, de vannak olyanok, akik fogékonyabbak az ilyen megbetegedésre, mint például az újszülöttek, a koraszülött babák, a szülő nők, az intenzív osztályon lévő betegek, a krónikus betegek, így az olyan osztályokon, ahol ilyen eseteket kezelünk, prevenció jelleggel rendeltük el a látogatási tilalmat” - hangsúlyozta a fertőző betegségekre specializálódott szakorvos.

„A járványgörbét figyelve a felfelé szálló ágban tartunk, sem országosan sem helyileg nem értük el az influenzajárvány csúcsát, ez körülbelül két három hét múlva várható. Rendszerint ugyan ennyi idő kell ahhoz is, hogy kevesebb vírus cirkuláljon. Amennyiben nem történik semmi különleges, akkor 4-6 hét múlva feloldhatjuk a tilalmat” – mondta el a jövőre nézve dr. Bodnár Judit.

Legnépszerűbb cikkek