| 2020. szeptember. 1. | 1 perc olvasás

A biztonság jegyében indult el az új tanév a Szent Orsolya iskolában is

A Szent Orsolya Római Katolikus Iskola püspöki szentmisével összekötött tanévnyitó ünnepséget tartott kedd délelőtt a Soproni Szent Imre Templomban. A vírusvédelmi előírások értelmében a résztvevők számát korlátozták, de online is követhető volt az évnyitó.


fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepséggel egybekötött szentmisét dr. Veres András, győri megyéspüspök celebrálta . Az évnyitón részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere  és Csiszár Szabolcs alpolgármester.


fotó: Griechisch Tamás

Az évnyitón dr. Farkas Ciprián átadta a jelenlévő diákoknak a város által biztosított ingyenes füzetcsomagokat. A polgármester beszédében kiemelte, a koronavírus miatti intézkedések célja az, hogy a tanévet a gyerekek megakasztás nélkül végig tudják járni az iskolában.


fotó: Griechisch Tamás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlása alapján az iskola is elkészítette saját protokollját, ezzel is segítve a törekvést, hogy a tanév zavartalanul mehessen végig. Az intézmény épületeibe a tanulókon kívül csak a pedagógusok, illetve a személyzet tagjai léphetnek be. Az első három tanítási napon (szeptember 2-3-4-én) a kis elsősöket, tanulónként egy szülő az osztályteremig elkísérheti, természetesen kézfertőtlenítés és szájmaszk viselése mellett.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek