| 2023. január. 15. | 2 perc olvasás

A BKG otthonában ponterős teljesítménnyel hozta a kötelezőt a Sopron

A bajnokság 16. fordulójában a Sopron Basket 80-53-as sikert aratott a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós otthonában.

Kevesebb mint 48 órával a CBK Mersin felett aratott győzelme után lépett ismét pályára a Sopron. A rendkívül megerőltető sorozat ellenére igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést Gáspár Dávid együttese. Fegyverneky Zsófia duplájával és Varga Alíz triplájával került lépéselőnybe az összecsapás elején a címvédő. Nem sokkal később Sitku Zsuzsanna is hárompontost értékesített, de BKG nem hagyta magát leszakítani. Kiválóan megoszlottak a terhek hazai oldalon. Az első szakaszban összesen hat pontszerzője volt a BKG-nak. 8-5 után Ama Degbeon, Raina Perez és Katona Szidónia révén 11-8-ra fordított a házigazda. Gáspár Dávid időt is kért, mely után Varga Alíz és Sitku Zsuzsanna révén vette vissza a vezetést a Sopron. Ezzel új ritmust kapott a címvédő, mely 8-1-es sorozattal zárta le az első szakaszt és így 20-14-re vezetett 10 perc után. A Sopron 14-ből 6-ot, a BKG 10-ből 4-et értékesített. Elsősorban az eladott labdák okozhattak fejfájást a szakvezetőknek, a BKG-nál 9, de a Sopronnál is 5 szerepelt a statisztikán.

A második negyedet Böröndy Vivien triplája vezette fel, majd betalált Alice Kunek, Dragana Stankovic és Sitku Zsuzsanna is, így 29-15-nél már hazai időkérés következett. Elsősorban a védekezést tekintve rendezte a sorokat a BKG és így ezen 13-15 pont környékén látszott állandósulni a differencia. A félidő utolsó két percébe érkezve Ezi Magbegor pörgette fel a játékot. Az ausztrál klasszis öt gyors pontjával 40-24-re megugrott a Sopron. Ezt követően Czukor Dalma villant meg egy 2+1-es helyzettel, majd Ezi Magbegor zárta le a félidőt. Sokáig szépen tartotta magát a BKG, de 20 perc után így végül 45-26 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedet Yvonne Turner duplája indította, 47-26 után azonban a BKG is tudott szépíteni Raina Perez és Katona Szidónia révén. Sőt, a folytatásban Ama Degbeon 52-35-re felhozta a hazaiakat. Kifejezetten jó szakaszt futott a BKG. Amikor Solanch Aldazabal 52-37-re szépített, Gáspár Dávidnak időt kellett kérnie.

 

Fotó: BKG-Prima Szigetszentmiklós facebook

A rövid eligazítás után Ezi Magbegor hármast értékesített, de erre Raina Perez válaszolt szintén távolról. Végül a Böröndy Vivien és Czukor Dalma vezérletével produkált eredményes hajrát a Sopron, így a harmadik szakasz végére 63-44-re megugrottak a vendégek. A negyed végén a büntetőkkel már a 12. pontját szerezte Böröndy Vivien, aki csapata legeredményesebbje volt ekkor. A Sopron gárdájában Jelena Brooks kapott pihenőt az Euroliga-csata után, de Fegyverneky Zsófia is mindössze 10 percet töltött a pályán. A záró szakaszt Czukor Dalma triplája vezette fel. 20 pont fölé nőtt a soproni előny és innentől nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A BKG négy percig nem értékesített mezőnykosarat. Ez idő alatt 71-44-re lépett el a Sopron, ezzel összességében 14-2-es futást bemutatva. Elfáradó riválisa ellen gyorsan növelte előnyét a címvédő. A legnagyobb különbség Böröndy Vivien duplája után 78-46-nál alakult ki. A meccset hazai oldalról Solanch Aldazabal öt pontja zárta le, a 80-53-as végeredményt pedig Dragana Stankovic duplája alakította ki.

Borítókép: BKG-Prima Szigetszentmiklós facebook

Legnépszerűbb cikkek