| 2021. július. 3. | 2 perc olvasás

A boldog békeidők hangulatát idézte fel a Soproni Lions Club

Különleges jótékonysági rendezvényt tartott szombat este a Lions Club Sopron. A helyszín a Lenck- villa volt, amelyet a 19. századi kornak megfelelően alakítottak át. Az esemény célja az volt, hogy a belépőjegyekből az egyesület jótékonysági akcióit tudják fedezni, valamint új elnököt is választottak.

A boldog békeidők, a századfordulós atmoszféra biztosításáról légi akrobaták, fúvósok, verklis, zongoraművész, énekművész, jósnő, balettosok, korhű ruhába öltözött fotográfusok gondoskodtak.

A pandémiás helyzet miatt az elmúlt másfél évben a Lions Club Sopron sem tudta megtartani szokásos rendezvényeit. A jótékonysági esten a leköszönő elnök, Budai József úgy fogalmazott: az előző évben online térbe költözött a soproni Lions, de ennek ellenére sikeres évet tudhatnak maguk mögött. „A taggyűléseinket különböző online konferenciabeszélgetések formájában meg tudtuk valósítani, ami nagy dolog, hiszen a Lions tagjai jórészt az idősebb korosztályból kerülnek ki" – hangsúlyozta a leköszönő elnök. „Azért is volt remek évünk, mert a jószolgálati feladatainkat is teljesítettük, ami a pandémiának köszönhetően nem volt egyszerű. Minden kitűzött célunkat elértük, és remélem,az új elnökünknek, Nagy Tamásnak már nem kell a vírus okozta nehézségekkel pluszban megküzdenie – tette hozzá Budai József.


fotó: Griechisch Tamás

Nagy Tamás, a soproni Lions klub elnöke nagy célkitűzésekkel vág bele a munkába. „Mivel 32 éves a Lions, nem szabad elmennünk, az egyesület fő feladata mellett, a vakok és gyengén látók segítésétől. Minden olyan széles körű programot szeretnék szervezni, amivel plusz bevételhez tudunk jutni, azt pedig jótékony célokra fordítani.”

Az elnök hozzátette: mivel a Lenck család egy időszakban tönkre ment, így a villájukat bérbe adták a dán királynak. "A tervem nem kisebb, minthogy az új, megszépült Lenck-villában fogadhassuk a dán királyi családot. Idén sikerült is megkeresnem őket, és remélem a vírushelyzet csillapodik és jövőre tesznek egy látogatást a Leghűségesebb Városban – mondta el Nagy Tamás.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, és Csiszár Szabolcs alpolgármester is. „Nagy öröm, hogy végre együtt lehetünk, és részt vehetünk különböző eseményeken, mint például most itt, a szépen felújított Lenck-villában – mondta el beszédében Csiszár Szabolcs. „A közösségi élet megváltozott a pandémiának köszönhetően, de mindenképpen felértékelődött, így még nagyobb erővel hat, hogy lehet újra, személyesen találkozni mindenkivel. A centenárium évében mindig emlékezünk az 1921-es népszavazásra, hogy a soproniak a magyarságot választották. A hűségükről tettek tanúbizonyságot, és ez a fajta hűség ami hitet, reményt és önbecsülést adott a helyieknek, és ugyanezt megteszik a Lions klubosok is, és mindig segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Fontos munkát végez a Lions Club Sopron, remek és összetartó a közösség – zárta gondolatait az alpolgármester.

Az eseményen a Brass Brothers fúvószenekara zenélt, valamint Kutasi Heléna énekművész, és Váradi Albert zongoraművész szórakoztatta a közönséget, A rendezvényt a Sopron Balett két tagjának táncbemutatója zárta. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek