| 2022. április. 13. | 1 perc olvasás

A boldog békeidők reményében ültettek fát a Lenck-villa kertjében

A boldog békeidők reményében ültetett fát a Lions Club a Lenck-villa kertjében. A kezdeményezéssel a béke és a nyugalom fontosságára hívják fel a figyelmet. Mindez a soproniakat arra emlékezteti, hogy minden egyes elültetett fa újabb lépés a környezetbarát és fenntarthatóbb jövő felé.

A Lenck-villa udvarának növényvilágát gazdagítja mostantól az a tatár juharfa, amelyet a soproni Lions Club ültetett el szerda délelőtt. A jótékonysági szervezet kezdeményezése egy fontos üzenetet is hordoz magában. A Lions Club eredetileg a soproni népszavazás centenáriuma alkalmából 100 fát szeretett volna ültetni, azonban a járványhelyzet miatt az összegyűlt adományokból iskolákat, szervezeteket támogattak.

„A Lenck-villa is a boldog békeidőkben épült, ezért ültettünk el egy tatár juhar facsemetét a Lenck-villa kertjében. A mostani helyzetben rendkívül fontos a béke, így ez a fa nyugalmat és a megnyugvást jelképezi. Minden egyes elültetett fa a jövőbe vetett hit szimbóluma, mely újabb lépést jelent a környezettudatosabb, fenntarthatóbb világ felé”– mondta Nagy Tamás, a Lions Club elnöke.

fotó: SopronMédia 

A faültetésen Sopron önkormányzatát Csiszár Szabolcs alpolgármester képviselte, aki hangsúlyozta, hogy a mai faültetés több szempontból is példamutató és tanulságos.

„Sopron büszke a civil szervezetekre, akikre a legnehezebb időkben is lehet számítani. Az önkormányzat örömmel csatlakozott ehhez az akcióhoz, hiszen számunkra is rendkívül fontos, hogy a soproniak egy fenntarthatóbb és környezetbarát városban éljenek.” - hangsúlyozta Csiszár Szabolcs alpolgármester.

A faültetésen részt vett Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója is, aki örömét fejezte ki, hogy a villa kertje ilyen növénnyel gazdagodott.

fotó: SopronMédia 
fotó: SopronMédia 

 

Legnépszerűbb cikkek