| 2018. április. 4. | 1 perc olvasás

A Bruckner Borászat 2015-ös Nüansz kékfrankosa lett idén Sopron bora

A Bruckner Borászat 2015-ös Nüansz kékfrankosát választották Sopron Város Kékfrankosának. A rangos megmérettetésre 18 pincészet 18 nedűjét nevezték. A győztes borral kínálják és ajándékozzák meg a városi protokoll rendezvények vendégeit.

Kékfrankosokat kóstolt a szakmai bírálóbizottság a Sopron Város Kékfrankos Bora borválasztón, szerdán. Sopron önkormányzata, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Soproni Borút egyesület által szervezett borversenyre idén is kitűnő tételeket neveztek: 18 pincészet 18 bora érkezett a megmérettetésre, amelyek között lehetett találni 2015-ös és 2016-os évjáratú nedűt is.

A kékfrankosokat először szakmai zsűri kóstolta végig, majd a legjobb négy nedű került a társadalmi bírálóbizottság elé, akik az általuk legjobbnak ítélt két bort visszakóstolták, így döntöttek a végeredményről. Taschner István, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke szerint a jó kékfrankos egy mélyszínű, bársonyos, kellemes ízvilágú nedű, amelyet élvezet megkóstolni.


fotó: Griechisch Tamás

A borverseny eredményhirdetésén Barcza Attila városi tanácsnok is köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte: Sopron turisztikai vonzerejében fontos szerepet játszik a kékfrankos, ezért különleges szerepe van a város életében ennek a borversenynek.

A rendezvényen a város részéről jelen volt Dr. Simon István alpolgármester is.


fotó: Griechisch Tamás

A rangos borversenyt a Bruckner Borászat 2015-ös Nüansz kékfrankosa nyerte. Az eredmény különlegessége, hogy tavaly is ez a nedű nyerte el a Sopron Város Kékfrankos Bora címet. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek