A Cross Hungary autós élménytúra a fertődi Esterházy-kastélyban

A fertődi Esterházy-kastély is szerepelt a Cross Hungary autós élménytúra itinerében. Így az útiterv egyik káprázatos látványt kínáló állomásán, az Esterházy-kastélyparkba is bevonultak az automobilok, amelyek így együtt hatásos élményt nyújtottak.

Rendkívüli kalandra vállalkozott egy csapatnyi szenvedélyes autórajongó Magyarországon - elhatározták, hogy megkerülik hazájukat. - Ez a kétszer négy napos élménytúra mintegy 1700 kilométeres távolságot jelent – mondta el Dózsa György szervező.

Azonban nem csak úgy szelik az aszfaltcsíkokat, hanem útközben megállnak olyan helyszíneken, amelyek fontos szerepet töltöttek be, töltenek be Magyarország történelmében. Várakat, kastélyokat, híres emberekhez köthető helyszíneket keresnek fel, tiszteletük jeléül.

Ezért is természetes, hogy a csapat számára a fertődi Esterházy-kastély kiemelten fontos úti cél volt. - Ez a csodálatosan szép, történelmi parkokkal körbevett épületegyüttes, a magyar Versaille-ként világhíres pompájáról, arról hogy elvarázsolja az ide érkezőket.

Az autós társaság 15 csapatban vett részt az élménytúrán: sportautó, amerikai izomautó, terepjáró és eredeti kiegészítőivel büszkélkedő nosztalgikus kempingbusz is látható volt a kastélyudvaron. A résztvevők és az érdeklődők számára nem csak az eszterházai csodavilág parkegyüttesének helyszíne adott felejthetetlen élményt: a kastély pazar belső tereit is megtekintették.

Az eseményen az automobilok nagy kedvelője, Herceg Esterházy Antal is köszöntötte a résztvevőket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek