| 2022. szeptember. 18. | 1 perc olvasás

A csodálatos Fertő-táj Világörökség mutatkozott be a Lenck-villában

A kulturális örökség napján a Fertő-táj mutatkozott be a Soproni Múzeum és a Fertő-táj Világörökség Egyesület szervezésében a Lenck-villában vasárnap délután.

A néprajzi tárlatnak otthont adó villa kiállítótereiben és gyönyörű kertjében a világörökség települései jelentek meg, mintegy kiegészítve a különféle mesterségeket bemutató szobákat. Fertőrákostól – Sarródig sorakoznak a Fertő-parton a települések, melyek színes kiállítással, gyerekeknek szóló programokkal és kézműves és helyi termékek bemutatásával tárták az érdeklődők elé a kultúrtáj kincseit.

Az eseményt nagy érdeklődés övezte, a Lenck-villa termei mind megteltek vasárnap délután. 

Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsának elnöke elmondta, hogy a települések - hála Istennek - szeretnének bemutatkozni, szép számban vannak jelen az eseményen, ugyanakkor nem minden soproni ismeri úgy a Fertő-parti településeket, ahogyan azt a polgármesterek vagy esetleg a képviselő-testületek szeretnék. 

Ezért mindenki egy standot hozott, amin bemutatja a települését, annak különböző  kiadványait, és van lehetőség arra is, hogy vásároljanak az érdeklődők, hogy megkóstolják a Fertő part ízeit, ezáltal megismerjenek egy kisebb tájat, és reméljük így aztán elégedetten tudnak majd távozni 

- nyilatkozta Ivanics Ferenc elnök.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek