| 2022. március. 21. | 2 perc olvasás

A csúcsra tör a Sopron Basket

Címvédésre készül a Sopron Basket a hazai pontvadászatban. Elsőként végzett az együttes az alapszakaszban, szerdán pedig már kezdődik a rájátszás. A gárda első ellenfele a TFSE-MTK lesz. Gáspár Dávid, a csapat trénere és Czukor Dalma, az együttes fiatal játékosa bízik a címvédésben és a jó Euroliga-szereplésben is.

A Hajrá Sopron sportmagazin vendége volt Gáspár Dávid és Czukor Dalma. A beszélgetésben szó esett a KSC Szekszárd elleni utolsó bajnokiról, de a további bajnoki menetelés és az Euroliga is szóba került. „Az egész hét igen intenzív, kemény edzésmunkával telt, melynek zárása volt a szekszárdi mérkőzés. Lendületesen, koncentráltan játszottunk, ez volt a feladat, melyet végrehajtott a csapat. Nagyon örülök az alapszakasz-győzelemnek, jó volt ennyi lelkes soproni szurkoló előtt játszani! Nagyon hiányoztak a tavalyi szezonban, jó volt egy rangadót ilyen hangulatban játszani. Jön a következő kihívás, kezdődik a rájátszás. Hétfőtől erre készülünk, igyekszünk ezt a formát átemelni és még magasabb szintre emelni – mondta el Gáspár Dávid a meccsről.

forrás: FIBA

17 pontot szerzett a Szekszárd ellen Czukor Dalma. A fiatal, saját nevelésű játékos elégedett volt a csapattal. „Jó ritmusban játszottunk az elejétől fogva, mely az egész csapatnak lendületet adott. Mindenkit játékba hoztunk, csapatként dolgoztunk, meglátszódott, hogy kemény munkát végeztünk a héten és készülünk a feladatokra” – árulta el Czukor.

forrás: FIBA

Maximális alázattal készül a TFSE-MTK ellen a Sopron Basket. "A munkát ma megkezdtük, a fővárosiak többször megnehezítették a dolgunkat, komolyan vesszük őket, sok tehetséges játékosuk van, de a saját játékunkra koncentrálunk és igyekszünk minél hamarabb lezárni a párharcot – hangsúlyozta Gáspár Dávid. Örömteli látni az utat, hogy az Euroligában ismét a Final4-ba kerültünk. Az alapszakasz második hely jelenti számunkra a pályaelőnyt, sok munka volt mögötte: jókor, jó időben tudtuk a sikereinket aratni. Mindenki a helyén kezeli az ismételt négyes döntőbe jutást, szeretnénk minél szebb eredményt elérni" – tette hozzá a vezetőedző.

Negyedik Final4-ra készül Czukor Dalma. Minden eddiginél nagyobb szerep hárulhat a játékosra. „Ha még kevesebb időre is, de most már azt érzem, hozzá tudok tenni a csapat játékához a nemzetközi porondon is. Elit játékosokkal kell megküzdenünk, nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ismét eljutottunk idáig” – zárta gondolatait a játékos.

A gárda nemzetközi ellenfele a Salamanca lesz. A csapat trénere az a Roberto Iniguez, aki korábban két négyes döntőbe is bejuttatta a Sopron Basket együttesét. A két csapat április 8-án játssza a párharc első meccsét.

A Hajrá Sopronban készült beszélgetést itt tekinthetik meg: 

 

Legnépszerűbb cikkek