| 2022. január. 15. | 1 perc olvasás

A DEAC sem jelentett akadályt a Sopronnak

Zsinórban kilencedik győzelmüket is megszerezték a soproniak.

Valerio triplájával vette kezdetét a találkozó, de mint később kiderült, ekkor vezetett először és utoljára a Debrecen. A Sopron már az első negyedben begyújtotta a rakétákat. 13-10-ig még szoros volt a találkozó, majd McGill vezérletével egyre jobban meglépett a Sopron. Előbb tíz ponttal vezettek a hazaiak, majd Fazekas távoliját követően már tizenhárom volt közte. Erre még Thames válaszolt a büntetővonalról, de McGill duplájával zárult a negyed (29-15).

A második negyed elején Borisov pillanatai következtek, majd Myers is beszállt a pontgyártásba. Ekkor már tizenkilenccel tartottak előrébb a soproniak. A hazaiaknál minden összejött, míg a vendégek sok hibával játszottak. Thames próbálta sikeres távoli dobásaival tartani a lelket a DEAC-ban, de ez egyszer sem törte meg a lendületét a hazai együttesnek. Úgy tűnt, hogy Aska zsákolását követően csak tíz pont lesz a félidőben a különbség a felek között, ám McGill hármasa még szintén célba ért (53-40).

Megalapozta a második félidőt az, hogy 12-1-s rohanással indított a Sopron. A vendégektől Hagins talált be távolról, de erre Myers azonnal válaszolt. Ezután már húsz pont fölött állandósult a felek közötti különbség. De innen is tudott még feljebb kapcsolni a Sopron, amikor Takács és McGill egy-egy triplája után már harminccal is vezettek. Hiába volt még hátra egy játékrész, nem úgy nézett ki, hogy a DEAC fordítani tud ezen az estén (89-55).

A folytatásban sikerült némileg szépítenie a DEAC-nak, de ez csak annak volt köszönhető, hogy mindkét oldalon szerepet kaptak azok is, akik korábban kevesebb lehetőséghez jutottak. A végeredményen kívül az egyetlen nyitott kérdés csak az maradt, hogy ki szerzi a hazaiak századik pontját. Végül Borisov révén ezt is elérte az SKC, és zsinórban kilencedik győzelmét húzta be, ezzel megelőzve a Debrecent a tabellán (100-75).

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek