A derű kötelező! – Fesztiváloznak a nyugdíjasok

Táncprodukciókkal és dalcsokrokkal nyitották meg az „Életet az éveknek” Országos Klubszövetség V. Kulturális Fesztiválját. A rendezvénysorozatra idén közel négyszáz szépkorú érkezett az Hotel Sziesztába. Az idősek közül sokan már többször jártak itt, és mint mondták, a szívük évről-évre visszahúzza őket Sopronba.

- Üdvözöljük Önöket Magyarország talán legszebb megyéjének ékszerdobozában, Sopronban – indította köszöntőbeszédét Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke. - Rengeteg turisztikai látványosság, kikapcsolódási lehetőség várja az idelátogatót – hangsúlyozta az alelnök, majd hozzáfűzte: az összkép a belváros felújításának köszönhetően folyamatosan javul. - Remélem, hogy Sopron rengeteg csodáját megtapasztalhatják, ugyanis ha valakik, hát maguk érdemlik meg a kikapcsolódást, miután derekasan ledolgoztak egy egész életet – mondta még Ivanics Ferenc.


fotó: Griechisch Tamás

- Szeretek olyan rendezvényekre járni, ahol idősekkel találkozok – emelte ki Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki Sopron nevében üdvözölte a szépkorúakat. - Rengeteg derűt látok az önök szemeiben, amely példamutató a fiatalabb generációk számára. Mi, fiatalok köszönettel tartozunk az időseknek azért, mert felneveltek minket, és gondoskodtak rólunk – mondta a városi tanácsnok, aki szintén méltatta Sopron turisztikai vonzerejét.


fotó: Griechisch Tamás

- Tavaly úgy döntöttünk, hogy négy naposra hosszabbítjuk a fesztiválunkat – idézte fel Dr. Hegyesiné Orsós Éva, az „Életet az éveknek” Országos Klubszövetség elnöke. - Azért voksoltunk erre, mert itt Sopronban és a környékén annyi élményre lehet szert tenni, amelynek kihasználására három nap nem elég. Ez a város fontos nekünk, páratlan a kultúrája, a története, a bora és az élettel teli környezete – részletezte az elnök, majd hozzáfűzte: könnyen lehet, hogy a javaslatok nyomán jövőre öt napos lesz a fesztivál.


fotó: Griechisch Tamás

- Ötödik alkalommal rendezzük meg itt, Sopronban az „Életet az éveknek” Országos Klubszövetség kulturális fesztiválját, ahol fellépnek az ország minden részéről érkező szólisták és csoportok – tudtuk meg Zsámbokiné Buday Annától, a szervezet megyei elnökétől. - Közöttük épp úgy vannak énekkarok, tánccsoportok, és színjátszók is. Csak a hétfői nap 30 programmal várta a szépkorúakat.

A csütörtökig tartó fesztiválra közel 400-an érkeztek.   

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek