| 1 perc olvasás

A diabétesz megelőzésére hívták fel a figyelmet Sopronban

A cukorbetegség megelőzésére és kezelésére hívták fel a figyelmet a szakemberek a Pedagógusok Művelődési Házában. A diabétesz világnapi rendezvényen a szakmai előadások mellett a Soproni Cukorbeteg Egyesület tevékenységét is megismerhették a résztvevők.

Zsúfolásig megtelt a Pedagógusok Művelődési Háza a Soproni Gyógyközpont és a Soproni Cukorbeteg Egyesület diabétesz világnapi rendezvényén. Az eseményen dr. Félix Melinda, a Soproni Gyógyközpont belgyógyász-diabetológusa „Szívügyünk a cukorbetegség” címmel tartott előadást a résztvevőknek.

fotó: Hidegh András 
A cukorbetegség megelőzésének az egyik legfontosabb része az életmódterápia. Megfelelő szénhidrát- és kalóriatartalmú étrenddel, illetve rendszeres dinamikus testmozgással sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. A későbbi szövődmények elkerülése érdekében a gyógyszeres terápia alkalmazása is elengedhetetlen. Az inzulinon kívül ma már számos korszerű készítmény áll a szakemberek rendelkezésére

– hangsúlyozta dr. Félix Melinda.

A rendezvényen a Soproni Cukorbeteg Egyesület történetét és tevékenységét is megismerhették a résztvevők.

fotó: Hidegh András 
Az egyesületünk célja immár három évtizede a diabéteszesek érdekeinek védelme, segítése és támogatása, illetve hogy megtanítsuk az érintetteket a betegséggel való együttélésre. Minden hónap harmadik szombatján szervezünk rendezvényeket a Pedagógusok Művelődési Házában, ahol a szakemberek által számos hasznos ismerettel gazdagodhatnak a résztvevők. Az egyesületnek jelenleg 56 tagja van, többségében idős emberek. Az egyik legfőbb célunk, hogy a fiatalabb korosztályokat is megszólítsuk

– mondta el a SopronMédia kérdésére Nagy Tibor Andrásné, a Soproni Cukorbeteg Egyesület elnöke.    

fotó: Hidegh András 

Az eseményen diabéteszes lábvizsgálattal is készültek a szakemberek. A rendezvény végén az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium tánccsoportjának bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők. A program Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Soproni Lady Lions Club, valamint a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége támogatásával valósult meg.

fotó: Hidegh András 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek