| 2019. február. 5. | 1 perc olvasás

„A Fegyházlelkész” - Film készült a fertőrákosi plébánosról

Nemzetközi fesztivál versenyprogramjába került „A Fegyházlelkész” című dokumentumfilm. A produkciót telt házas díszbemutatón láthatta a közönség először.

Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet. Varga Ágota Balázs Béla-díjas filmrendező alkotása egy fáradhatatlan, saját útját járó, „pántokat feszegető” plébánosról szól, aki immár hét éve Fertőrákos község plébánosa és a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön katolikus fegyházlelkésze. A rendező nem csak Lajos atya plébánosi munkáját, hanem az intézetben végzett tevékenységét is magába foglaló alkotása egy egész életutat mutat meg, melyben szó esik Isteni útmutatásról, szerencsétlen sorsokról, valamint emberi gyarlóságokról is.


Forrás: Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

A stáb a börtönben három alkalommal, egyenként 2-3 napot forgatott. A misén és hittanoktatáson kívül felvettek egyéni beszélgetéseket, a zenei foglalkozások és a sakkszakkör munkáját is, amelyeket mind Lajos atya irányít és felügyel. A budapesti Aréna Plázában lévő Cinema Cityben megtartott díszbemutatón, majd az ezt követő napon is teltházas vetítésre került sor, melyek után közönségtalálkozó keretében kérdezhettek az alkotóktól és a közreműködőktől.

A filmet a Duna World csatornán 2019. február 10-én vasárnap 13:50 órakor, február 11-én hétfőn 03:55 órakor tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotás előzetese megtekinthető itt.

Legnépszerűbb cikkek