| 2023. október. 14. | 1 perc olvasás

A fehér bot napját ünnepelték Sopronban

Október 15-e a fehér bot nemzetközi világnapja. Célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengénlátók sajátos helyzetére. A jeles nap alkalmából idén a Csengery utcában gyűltek össze a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete soproni csoportjának tagjai.

A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a látássérült emberek sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit és a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

fotó: Hidegh András 

A jeles nap alkalmából Sopronban is összegyűltek a vakok és gyengénlátók. Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett.

Fontos felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy vannak a társadalomban olyan csoportok, amelyek sajátos helyzetükre való tekintettel különösen nagy támogatást igényelnek. Ide tartoznak a látássérült emberek, akiknek a tevékenységét Sopronban is számos civil szervezet segíti. A város közössége az idei évben 100 ezer forinttal támogatja a vakok és gyengénlátók soproni csoportját, akik mindent megtesznek azért, hogy ezek a polgárok minél könnyebben boldoguljanak a hétköznapokban

– mondta el kérdésünkre dr. Farkas Ciprián.  

fotó: Hidegh András 
A fehér bot világnapján még nagyobb figyelem fordul a látássérült emberek felé. A vakok és gyengénlátók a társadalom részei, így fontos, hogy a lakosság is megismerje és segítse ezeket az embereket. A szervezetünk mintegy három évtizede működik, jelenleg mintegy 60 taggal

– mondta el a Sopronmédia kérdésére Kohlhauser Ildikó, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének soproni csoportvezetője.

fotó: Hidegh András 

Az eseményen a Halász Utcai Óvoda óvodapedagógusai és növendékeik szórakoztatták zenés-irodalmi műsorral a résztvevőket, majd kötetlen beszélgetéssel töltötték el a délutánt. Az eseményen a Lady Lions Sopron és a Lions Club Sopron képviselői is részt vettek.

fotó: Hidegh András 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek