A fehér bot nemzetközi napját tartották Sopronban

A fehér bot nemzetközi napja alkalmából gyűlt össze a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének soproni csoportja. A résztvevőket Péli Nikoletta önkormányzati képviselő, a Soproni Szociális Intézmény vezetője köszöntötte.

 Szinte már hagyomány, hogy a Fehér Bot Nemzetközi Világnapja alkalmából Sopronban is összegyűlnek a vakok és gyengénlátók. Az eseményen a Halász Utcai Óvoda óvodapedagógusai szórakoztatták műsorral a résztvevőket, majd kötetlen beszélgetéssel töltötték el a délutánt. – A rendezvény célja, hogy egy kicsit megemlékezzünk erről az ünnepről, illetve hogy felhívjuk a társadalom figyelmét arra, hogy létezünk, és habár gondokkal küszködünk, de próbálunk beilleszkedni a látó társadalomba – mondta el Kohlhauser Ildikó, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének soproni csoportvezetője.

 

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Péli Nikoletta önkormányzati képviselő, a Soproni Szociális Intézmény vezetője köszöntötte a résztvevőket, valamint háláját fejezte ki a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete soproni csoportvezetőjének, hogy közel 30 éve támogatja a helyi közösséget.
– A Soproni Szociális Intézmény igazgatójaként napi szinten tapasztalom azt, hogy a gyengénlátók és a vakok milyen nehézségekkel küszködnek,  hiszen a nappali ellátásban többen hasonló problémákkal küzdenek. Ennek okán szeptember elsejétől bevezettük azt, hogy kisbusszal biztosítjuk az eljutást számukra az intézményünkbe – részletezte Péli Nikoletta. 

 

Fotó: Griechisch Tamás


 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek