| 2021. május. 21. | 2 perc olvasás

A felelős állattartásra nevelés, gyerekkorban kezdődik

A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület 3 kutyával látogatott el a Gárdonyi Iskola elsőseihez, hogy testközelből megtapasztalhassák a kis diákok, hogyan kell a kutyákhoz közelíteni.

Óriási érdeklődéssel fogadták a gyerekek a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület kutyáit. Van olyan gyerek, aki most találkozott először testközelből kutyával. Ezért is nagyon fontos, hogy az első találkozás pozitív legyen állat és gyerek között.

Mák Tünde tanító elmondta, hogy egész héten a felelős állattartás volt a téma az osztályban. Különböző módon dolgozták fel a témát. Rajzoltak, a témához kapcsolódó meséket, mondókákat olvastak. A gyerekeknek viszont a legnagyobb öröm az volt, amikor megérkeztek a négylábúak és testközelből meg lehetett őket tapintani. 

Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy már gyerekkorban megkezdjük a gyerekek érzékenyítését a témában, hisz fontos, hogy felfogják az állat nem egy játék, hanem egy érző lény, aki iránt felelősséget kell vállalnia a gazdájának- mondta Mák Tünde.

A kutyatartás esetén még mindig nagyon sok tévhit kering az emberek között, amit az egyesület munkatársai igyekeznek eloszlatni.

Sokan hiszik azt hogy a kutya egy betegségforrás, és mindenfajta betegsége, allergiája lesz a gyereknek, ha együtt él egy állattal. Ez az egyik legnagyobb probléma, amivel küzdünk, holott egy gyerek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy kisállata legyen és tudjon valakikről gondoskodni. - mondta Tölli-Molnár Beáta a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület elnöke.

A kutya jelenléte sokat tud segíteni a gyerekek feszültségének oldásában is. Az elmúlt másfél évben sok család gondolta, úgy, hogy örökbefogad kutyát. Azonban a Nektek Ugatunk örökbefogadó programja szigorúan ellenőrzi ezeket a kéréseket, hogy biztosan jó helyre kerüljenek az állatok. Az egyesület missziójának tekinti az ilyen érzékenyítő programokat, hisz ezáltal tudják felhívni a figyelmet a felelős állattartásra.

Az egyesület szívesen veszi a felkéréseket és tart hasonló programokat, akár ingyenesen.

Azért a hála és a jutalom most sem maradhatott el, hisz a Gárdonyi Gáza Általános Iskola 1/a osztályos tanulói rengeteg finomsággal és kutyajátékkal halmozták el a Nektek Ugatunk Egyesület állatait.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: kutya

Legnépszerűbb cikkek