| 2016. május. 4. | 1 perc olvasás

A felnőttkor kapujában

Pénteken és a szombaton Sopronban is elballagtak a középiskolások, a 11 iskolától összesen 918 végzős búcsúzott. Hétfőn a szakközépiskolákban és a gimnáziumokban elkezdődött az érettségi, az írásbelik május 24-ig tartanak. (Nyitókép: Németh Péter)

Virágos tantermek, ünneplőbe öltözött diákok és meghatódott szülők lepték el pénteken és szombaton Sopron utcáit. Elballagtak a „vén diákok”, a 11 soproni középiskolában 918 nappali tagozatos zárta a tanévet, ők megszerezték első szakmájukat, illetve a következő hetekben érettségiznek. Összesen 915-en tesznek érettségit a következő napokban, köztük vannak olyanok is, akik ugyan még csak tizedikesek, vagy tizenegyedikesek, de bizonyos tantárgyakból előre hozták a vizsgát. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint május 2. és június 24. között 1161 helyszínen tartják az érettségiket, országszerte 112 ezren adnak számot tudásukról.

Az írásbelik május 2-ától május 24-éig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 2., a végső dátum június 9., a középszintű szóbeli vizsgákat június 13. és 24. között tartják.

A hagyományoknak megfelelően idén is magyar nyelv és irodalommal kezdődött hétfőn az érettségi, kedden matematikából, szerdán pedig történelemből vizsgáztak a diákok. Idén összesen 159 tárgyból rendeznek középszintű és 79-ből emelt szintű érettségit.

Legnépszerűbb cikkek