| 2019. június. 27. | 1 perc olvasás

A Fertő Part az élmények otthona lesz

A Fertő Part fejlesztése Magyarország Kormányának támogatásával, kizárólag hazai forrásból valósul meg. A készülő beruházás olyan szabadidős központ lesz, amelyben széles társadalmi rétegek találhatnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget. A Fertő Part az élmények otthona lesz - írja a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Közösségi tereivel minden korosztályt megszólít majd és az aktív kikapcsolódás kedvelőinek is számos lehetőséget tud majd kínálni. A természeti értékek soha nem látott mértékben kerülnek a látogatók közelségébe, ösztönözve ezzel sokakat a természettudatos életmód kialakítására.  

 A Fertő Part - fejlesztés koncepciója és terveinek kialakítása a területet jelenleg is aktívan használó csoportok és szervezetek (Vitorlás Szövetség, helyi és megyei horgász egyesületek, szörf - kite egyesület stb.) bevonásával történt meg. A fejlesztés minden szükséges környezetvédelmi, vízügyi és világörökség védelmi engedély birtokában és azok legszigorúbb betartásával indult el. A beruházás egy eddig is idegenforgalmi célokat szolgáló vízi telep területén, valamint egy természetvédelmi szempontból erodálódott területen valósul meg. A közösségi terek kialakítása olyan társadalmi igény, melyet minden modern fejlesztésnek ki kell szolgálnia.  

Magyarország legnagyobb idegenforgalmi beruházása a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai régió számára olyan fellendülést hoz, amilyenre korábban még nem volt példa. Egyes helyi politikusok azonban a fejlesztés megakadályozásából, vagyis a térség fejlődésének megakasztásából igyekeznek saját öncélú politikai tőkét kovácsolni. Egyéni érdekeik nem írhatják felül a közösségi érdekeket. Tárgyi tévedések során keresztül próbálnak tömegeket maguk mellé állítani. Az egész térség idegenforgalmi és gazdasági fellendülése nem lehet öncélú, rövid távú politikai játszmák színtere. A Fertő Part megújulása a soproniak és az ide látogató turisták közös érdeke.   

Legnépszerűbb cikkek