| 2016. április. 8. | 1 perc olvasás

A Fertő-táj élővilága

Bőgő bika, egymással táncoló sirályok, csupasz faágakon gubbasztó madarak – látványos természetképekből nyílt kiállítás a balfi József Attila Művelődési Házban. Sosztarich Krisztián és Kondor Gábor képeit nézve közelebbről is megismerheti a látogató a Fertő-táj élővilágát. (Nyitókép: Sosztarich Krisztián)

Elsősorban nagyvadakat, madarakat, illetve a tájat mutatják be a természetfotó-kiállítás képei. Sosztarich Krisztián és Kondor Gábor összesen 30 fotót állított ki Balfon, ezek döntő többségét a Fertő–Hanság Nemzeti Park területén készítették. – Négy éve foglalkozom fotózással, az a célom, hogy olyan jelenségeket is bemutassak, amelyeket a hétköznapok során nem lát az ember – mondta Sosztarich Krisztián. – Általában vadászleseken, madáretetők környékén fotózunk, sokat kell várni egy-egy szép pillanatra. Azt gondolom, hogy ehhez a kitartás mellett szerencse, technika és technikai tudás is kell. Két-háromezer képből, ha kettő–három jól sikerül, az teljesen természetes arány.

Krisztiánnak húsz képét láthatjuk a tárlaton, ezek az elmúlt két évben készültek, míg Kondor Gábornak 10 alkotása került a falakra. A kiállítás megnyitója pénteken volt, de egész áprilisban meg lehet nézni a tárlatot a művelődési ház nyitvatartási idejében, hétköznapokon 17 és 19 óra között. A tervek szerint április 22-én a nemzeti park munkatársai is szerveznek a helyszínre egy programot, ahol ők a Fertő-táj élővilágáról, az alkotók pedig a fotókról beszélnek majd.


Fotó: Sosztarich Krisztián

Legnépszerűbb cikkek