| 2019. december. 11. | 1 perc olvasás

A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület közgyűlése

Szerdán tartotta meg év végi közgyűlését a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület. Az szervezet célja a Fertő-táj világörökségéhez tartozó területek értékeinek méltó megtartása, ennek megfelelő fejlesztése.

Az ülésen a szervezet elnöke, Ivanics Ferenc és Taschner Tamás ügyvezető adott beszámolót az aktualitásokról, az egyesület pénzügyi helyzetéről és támogatásairól.

Az ülésen négy napirendi pontot tárgyaltak meg a Fertő-táj településeinek polgármesterei. Az egyesület döntött a Fertő-táj Világörökségért-díj odaítéléséről, az utazási kiállításon való részvételről, illetve arról, hogy az iroda a fertőszéplaki kastélyba költözik. Gazdasági beszámolót is tartottak, itt elhangzott: pénzügyileg stabil évet zár az egyesület.

Sopron önkormányzatát dr. Farkas Ciprián polgármester képviselte a közgyűlésen, aki hangsúlyozta: fontos az egyesület tevékenysége, hiszen Sopronnak is az a célja, hogy meg tudja mutatni az értékeit, úgy, hogy közben meg is óvja azokat és fejleszti. Sopron és a Fertő - táj egy turisztikai egységet alkot. A Magyar Kormány ezt a térséget kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította, épp ezért az elkövetkező időszakban minden esély megvan arra, hogy eddig soha nem látott fejlesztések jöjjenek ide, amik fokozni fogják az ide érkező turisták számát.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek