| 2021. január. 9. | 1 perc olvasás

Nyert a Sopron Basket - A fiataloké volt a főszerep

A bajnokság 20. fordulójában a Sopron Basket 104-48-ra legyőzte a ZTE NKK együttesét.

Megan Walker és Varga Alíz találtai vezették fel a találkozót. Igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést a Sopron Basket. Hat perc telt el, amikor 12-3-ra léptek el a hazaiak. A folytatásban ezen 10 egység környékén állt be a különbség. Jó helyzetfelismerésekkel tartotta a lépést a ZTE. Az első negyedet Varga Alíz triplája zárta, amivel 21-9-es előnyre tett szert a listavezető.

A második etap elején is Varga Alíz volt a főszereplő, a negyedet ugyanis a 2+1-es megoldása indította. A ZTE azonban a folytatásban többször felzárkózott 10 egység környékére. Végül 30-19 után egy 9-0-s futással lépett el a házigazda 39-19-re, amivel kialakította az első félidő legnagyobb különbségét. A hajrában Mányoky Judit két triplát értékesített, így a továbbra is bátran játszó ZTE a nagyszünethez érkezve 41-28-ra felzárkózott.


Fotó: Tóth Zsombor

Soproni oldalon Varga Alíz 10, míg zalaegerszegi részről Mányoky Judit 11 pontnál tartott 20 perc játékot követően. A döntő futást a harmadik etapban vitte be a Sopron. Tina Krajisnik duplájára még Deanna Tuchscherer válaszolt, de 43-30 után három perc alatt 20 egység fölé növelte a differenciát a Sopron. Egy 16-0-s sorozatot is feljegyezhettünk ebben a szakaszban, melyet végül 37-11-re nyertek Gáspár Dávid tanítványai.

Az utolsó 10 percnek 78-39-ről vágtak neki a felek. Itt közel két percig egyik gárda sem talált be, majd Tina Krajisnik duplájával a 40 pontot is átlépte a különbség. Időkérés után ebben a periódusban új lendületet vett a Sopron. Az utolsó öt percben Megan Walker és Czukor Dalma is betalált távolról. A 100 pontos határt végül Megan Walker duplájával lépte át a listavezető, mely végül 42 mezőnykosarat értékesítve aratott 104-48-as sikert.

Borítókép: Tóth Zsombor

Legnépszerűbb cikkek