| 2017. november. 27. | 1 perc olvasás

A foglalkoztatási fórum első ülése a Városházán!

Sopron Megyei jogú Város kezdeményezésére létrejött foglalkoztatási paktum célja a munkaerőpiac helyzetének javítása, a térségi szereplők közötti információ áramlás, valamint a közös kezdeményezések összehangolása, a partnerség kialakítása.

A Soproni Foglalkoztatási Paktumot 2016 novemberében írta alá Sopron Önkormányzata, Győr-Moson-Sopron megye Kormányhivatala, a Soproni Városfejlesztési Kft, valamint Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete. A konzorcium célja a térség munkaerőpiaci helyzetének javítása. A paktum keretében létrejött fejlesztésekről hétfőn tartottak a projekt tagjai egy tájékoztató fórumot.

A foglalkoztatási fórum a közszféra, Sopron MJV önkormányzata, a GYMS Megyei Kományhivatal, valamint vállalkozások, munkaerő piaci szereplők, civil szervezetek közötti párbeszéd legfontosabb fóruma kíván lenni a térségben.

Az eseményt Dr. Fodor Tamás polgármester nyitotta meg. Az eseményen részt vett még Barcza Attila tanácsnok, valamint Tóth Éva önkormányzati képviselő is.


fotó: Griechisch Tamás

Tóth Gábor a Városfejlesztési Osztály vezetője mutatta be a pakum eddig elért eredményeit., és a közeljövőben tervezett tevékenységeket.

A vállalkozások számára fontos, hogy az önkormányzat és a paktumiroda egy a térségi munkaerőpiaci igényeket folyamatosan monitorozó rendszert kíván felállítani, és az ehhez kapcsolódó kérdőíveket a cégek is meg fogják kapni hamarosan.

A következő foglalkoztatási fórum a felmért eredmények tükrében, várhatóan 2018 februárjában kerülhet sor.


fotó: Griechisch Tamás

A fórum második felében a megbízott szakértők bemutatták a soproni foglalkoztatási stratégiát, ennek a megvalósítását célzó jövő évi feladatokat részletező akciótervet. Ezen dokumentumokat a jelen lévő cégvezetők megvitatták, a stratégia készítői december 15-ig fogadják az észrevételeket.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek