| 2020. január. 24. | 1 perc olvasás

A foglalkoztatásokkal kapcsolatos változásokról beszéltek

A 2020-as évtől életbe lépő foglalkoztatásokkal kapcsolatos jogszabály változásokról tájékoztatták a szakértők az érdeklődő vállalkozásokat a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában. A csütörtöki konferencián kiemelték: minden év hoz valamilyen újdonságot ezen a területen, azonban 2020 a megszokottnál többet sejtet. A rendezvénynek köszönhetően az érintettek felkészültek lehetnek a nagyobb volumenű változásokra is.

- A legfontosabb változás, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum is emelkedik, ez magával hozza számos társadalombiztosítási, szociális és egyéb ellátás összegének a változását – emelte ki Torma Beáta, a Pannon-Work Zrt. munkajogi szakokleveles tanácsadó. - Ezen kívül beszéltem azokról az áthelyezett munkanapokról, amelyekből a dolgozók kiszámolhatják, hogy mennyi és milyen hosszú hétvégéket tervezhetnek maguknak. Illetve tájékoztattuk az érdeklődőket a legfontosabb társadalombiztosítási változásokról, amelyek mindenkit érintenek, valamint nyugdíjasok foglalkoztatásának új formájáról, kedvező lehetőségeiről is szót ejtettünk. De felkészítettük a vállalkozókat az egy bizonyos körüket érintő járulék- és adóváltozásokra is – fejtette ki.

A rendezvény során Kováts Árpád kamarai titkár kiemelte: az ilyen előadások Soproni Kereskedelmi és Iparkamara számára is fontosak, ugyanis a benne dolgozó szakemberek 2020. január 1-je óta újabb feladatokat látnak el. Így a munkajog területén és az egyéni vállalkozók munkavégzéséhez való feltételekről tanácsadás tekintetében is illetékes lett a szervezet.

Legnépszerűbb cikkek