| 2020. április. 26. | 1 perc olvasás

A fogvatartottak is megköszönik az egészségügyi dolgozók munkáját

A koronavírus-járvány idején mindenki nagyon hálás az egészségügyben dolgozóknak, hiszen ők nap mint nap fáradhatatlanul küzdenek azért, hogy a rászorulók megfelelő ellátásban részesüljenek. Hálásak a fogvatartottak is, hiszen az ő családtagjaikért is dolgoznak az orvosok, ápolók, de hálásak a büntetés-végrehajtás kötelékében szolgálatot teljesítő egészségügyi szakembereknek is.

Valamennyi hazai börtönben van egészségügyi szolgálat, ahol orvosok és szakápolók kezelik a fogvatartottak egészségügyi problémáit. A sopronkőhidai elítéltek – minden börtönben lévő fogvatartott nevében – sajátos módon üzentek a mindennapok hőseinek, amit a mellékletben található videóban tudnak megtekinteni.

Készülnek a piros szívek a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben
Készülnek a piros szívek a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben
Forrás: bv.gov.hu

A koronavírus-járvány következtében a magyar börtönökben is megelőző intézkedéseket vezettek be, amelyekről a büntetés-végrehajtás rendszeresen tájékoztatja a fogvatartottakat és hozzátartozóikat egyaránt.


Forrás: bv.gov.hu

A folyamatos kommunikációnak köszönhetően a fogvatartottak és  a családtagjaik is megértették, hogy csak együttes erővel tudnak fellépni az új koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében.

Borítókép: Piros szív a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön kerítésén Forrás: bv.gov.hu

Legnépszerűbb cikkek