| 2018. október. 2. | 1 perc olvasás

A gasztronómiai életútja térségünkben

Cseppek, kortyok és morzsák az új és legújabb kori gasztronómia históriájából címmel tartottak szakmai konferenciát kedden Sopronban, a Levéltári Könyvtárteremben.

A Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiumának támogatásával egy igazán érdekes és tartalmas szakmai konferenciának adott otthont a Fő téren található levéltár, ahol Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében Dr. Farkas Ciprián tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. 

Köszöntőjében utalt a gasztronómia olyan fontos szerepére, amely a történelem során végigkísérte az évszázadokat és amely szorosan kapcsolódik több tudományághoz is és amelynek átvitt értelemben a jelentősége több esetben is befolyásoló tényezővé vált. Dr. Farkas Ciprián hozzátette, hogy a nehéz időkben bizony az éhezés és ezáltal a nélkülözés is egy olyan állomás volt a gasztronómia történelmében, amely az emberiség szomorú időszakait okozta, de szerencsére hazánkban ez mára már csak múltunk egy olyan szakasza, amelyre nem szívesen emlékezünk. 

A köszöntőt követően a meghívott előadók olyan színes és tartalmas, gazdagon illusztrált előadásokat tartottak, amelyek térségünk történelmét a gasztronómia fejlődésének tükrében mutatta be és ahol olyan "titkokat" is feltártak, melyek a kutatómunkájuk eredménye. 

Legnépszerűbb cikkek