| 1 perc olvasás

A gyalogátkelőhelyek felülvizsgálatáról és a vasúti átjárós balesetek megelőzéséről is értekeztek a Soproni Rendőrkapitányságon

Közlekedési balesetmegelőzési bizottsági ülést tartottak a Soproni Rendőrkapitányságon. Az eseményen a gyalogátkelőhelyek felülvizsgálatáról, a kamerarendszer megújításáról és a vasúti átjárónál történt balesetek megelőzéséről is értekeztek a résztvevők.

Az elsőbbségi szabályok megsértése mellett a figyelmetlen járművezetés és a gyorshajtás miatt keletkezett a legtöbb közlekedési baleset a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén 2023-ban. Farkas Péter, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője évértékelőjében kiemelte: tavaly közel 160 személyi sérüléssel járó balesetnél intézkedtek a rendőrök, ebből négy volt halálos kimenetelű.

A szakember hozzátette: 2023-ban 470 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

Fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester is részt vett. 

- A közlekedés az a terület, amit mindig lehet és mindig kell is fejleszteni, figyelmet fordítani rá. A Soproni Rendőrkapitánysággal kiváló a kapcsolat, szakmailag is. Időközönként összeülünk, amikor az egyéb területeket képviselő vezetőkkel találkozhatunk, és meg tudjuk vitatni a közlekedésbiztonság helyzetét a városban. Most is így tettünk, javaslatokat hallgattunk meg, és igyekszünk mindezt prioritási listába foglalni annak érdekében, hogy a Sopronban élők még biztonságosabb körülmények közt tudjanak közlekedni – mondta el dr. Farkas Ciprián.

Fotó: Griechisch Tamás

A balesetek elkerülése érdekében a 84-85 számú főútvonal kereszteződéséhez célszerű kiépíteni egy körforgalmat. A jobb láthatóság miatt fontos az M85-ös gyorsforgalmi út fel- és lehajtóinak kitáblázása.

A jövőbeli tervek között szerepel egy előadássorozat indítása a buszsofőröknek, ahol az utasszállításról és a balesetek esetén szükséges intézkedésekről is tájékoztatják a résztvevőket. 

Fontos a vasúti átjárók bekamerázása, mely megkönnyíti a balesetek okainak a felderítését. A résztvevők szerint a balesetek megelőzése érdekében a felhajtóknál érdemes kamerarendszert kiépíteni. Az eseményen a közlekedési társaságok képviselői mellett intézményvezetők és tisztségviselők is részt vettek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek